TDM szervezetek pályázat után - országos konferencia Egerben

2010. május 27. 08:58 - hanyikur

Hatalmas érdeklõdés mellett tartották meg szerdán Egerben az elsõ országos TDM konferenciát. A helyszín akár szimbolikusnak is tekinthetõ, mivel az elsõ pályázati kiíráson legsikeresebben az észak-magyarországi régió szerepelt 378 millió forint megítélt támogatással. Ebben a régióban már 9 helyi és 2 térségi TDM szervezet alakult meg. Közülük hattal a NORDA Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség már aláírta a támogatási szerzõdést is, az egri helyi TDM-mel éppen a szerdai konferencia keretében, 50 millió forintról.

Bozzay Andrásné, az ÖM Turisztikai Szakállamtitkárságának fõosztályvezetõje a turizmus aktuális kérdései mellett igyekezett tisztázni a TDM szervezeti rendszer egyes szintjeinek javasolt feladatkörét: a helyi TDM-nek nem a piaci tevékenység a dolga, hanem a turisták irányítása, az élményszerzés közvetlen alakítása, az igényes környezet biztosítása, a megfelelõ ár-érték arányú szolgáltatások kidolgozása.

Térségi szinten lehet az egységes megjelenéssel, az összehangolt kínálat megteremtésével törõdni; régiós szinten azonban elsõsorban a kínálat piacra vitelével és promócióval kell foglalkozni, amibe a párhuzamosságok érdekében a regionális marketing igazgatóságok technikai eszközzel és humán erõvel is be fognak kapcsolódni – errõl a minisztériumban megszületett a koncepcionális döntés.

Víg Tamás TDM-koordinátor a rendelkezésre álló pályázati források maximális kihasználására buzdított, mivel a tavaly meghirdetett 3,8 milliárd forintos pályázati keretbõl 37 TDM szervezetnek mindössze 2 milliárd forintot sikerült lehívnia, idén pedig ennél lényegesen több, 6 milliárd forintot meghaladó összeg áll rendelkezésre. A pályázati tapasztalatok május 27-tõl elérhetõek a www.desztinaciomenedzsment.hu portálon. Az idei kiírások beadási határidejét szándékosan az önkormányzati választások utánra idõzítik majd, hogy már az új testületek hozhassák meg a szükséges döntést.

Szólj hozzá!
Címkék: konferencia eger tdm

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr372034827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása