Két és félmilliárd forintból fejlõdhet a diósgyõri vár és Lillafüred

2010. április 12. 10:24 - hanyikur

Még ebben az évben megkezdõdhet 2,5 milliárd forintból a diósgyõri vár újjáépítése és környékének rendezése, a Bükk keleti kapujában a Herman Ottó Emlékpark turista fogadóközponttá alakítása, a lillafüredi függõkert helyreállítása, kerékpártút építése a lillafüredi Palotaszállóig, és bükki tanösvények létrehozása - közölte Tompa Sándor (MSZP) a térség országgyûlési képviselõje csütörtöki sajtótájékoztatóján, a diósgyõri vár szomszédságában.

A kormány március 26-i döntése alapján kezdõdhet meg Miskolc csaknem 2,5 milliárd forint összértékû kiemelt turisztikai projektjének megvalósítása, az összegbõl mintegy 400 millió forintot áll a miskolci önkormányzat. A projekt Miskolc két, országhatáron túl is ismert turisztikai helyszíne, a diósgyõri vár és Lillafüred komplex fejlesztését célozza meg, a munka várhatóan 2012. kora nyarára fejezõdik be.

A cél egyértelmûen az idegenforgalmi vonzerõ növelése, minél többet mutassanak meg az idelátogatóknak, akik remélhetõen a jelenleginél is több idõt töltenek majd a térségben. A tervek szerint egyébiránt megújul a vár mind a négy szárnya, helyreállítják a lovagtermet, a kápolnát, kiállító tereket alakítanak ki, és háromezer férõhelyes külsõ várszínház is létesül.

forrás: MTI

Szólj hozzá!
Címkék: miskolc bükk baz

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr151913906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása