Végvárak világa – Sirok barlangvár, turisztikai központ

2010. március 30. 09:51 - hanyikur

Többéves előkészítő munka után jött el Sirokban az a pillanat hétfőn, amikor ünnepélyesen aláírták a „Végvárak világa – Sirok barlangvár, turisztikai központ” elnevezésű pályázati projekt támogatási szerződését.

Az elkövetkező egy évben 365 millió forintot fordíthatnak az erődítmény rekonstrukciójára.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretében 365 millió forinttal támogatott beruházás a közbeszerzési procedúra után nyáron kezdődhet el, és a tervek szerint 2011 decemberére ér véget.

Kápolnai Nagy Ágnes projektmenedzser ismertette a részleteket.
Ebben szerepel az alsó vár és a felvezető sziklafolyosó környezetének rekonstrukciója, ahol a középkori váréletet eleveníthetnék meg hiteles környezetben.
A második a várnyeregben lévő rendezvényhelyszín fejlesztése, a vár díszkivilágítása és geológiai sétautak kiépítése lesz.
A harmadik fejlesztési terület az Országh Kristóf rendezvényház és információs központ létrehozása a siroki tájházban. Itt az érdeklődők megismerkedhetnek a környékre jellemző hagyományokkal, mesterségekkel, a hátsó kertben gyermekeknek alakítanak ki várjátszóteret.

Valódi váréletet varázsolnak a falak közé, mint a középkorban, ismét lovagok népesíthetik majd be a siroki várat.

forrás: www.heol.hu



 

Szólj hozzá!
Címkék: vár heves

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr251880115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása