Tokaji bemutatkozás Olaszországban

2010. március 23. 08:36 - hanyikur

Fél éven belül ez a második alkalom, hogy magyar borászok bemutathatják a hazai borkülönlegességeket, Európa egyik legnagyobb bortermelõ vidékén. Októberben Milánóba látogathattak elõször a magyar pincészetek, most azonban a velencei Bistrot de Venise Étterem és Enotéka kiállításán vehettek részt borászaink az évek óta megrendezett nemzeti borbemutatón.

A márciusi borbemutatón a Tokaj-Hegyalja borvidék, az Egri valamint az Abonyi borvidék mutatkozhat be legjobb boraival. A velencei bemutatón három pincészet képviseli hazánkat és tárja fel a potenciális új exportpiacokat. A pincészetek: Götz Pincészet és borai, Tóth és Tóth Borászat és borai, Tenuta delle Aquile és borai.
Az utóbbi másfél évben több mint 15 külföldi borkiállításon vagy egyéb boros eseményen vehettek részt a magyar borászok az ITD Hungary segítségével. Ennek köszönhetõen az utóbbi években nõtt a hazai borok ismertsége és elismertsége.

Az ITD Hungary 2006-tól kiegészítõ jelleggel, 2007-tõl már önálló programtervvel segíti a magyar borok és élelmiszerek külpiaci promócióját. Az Ügynökség támogatja a magyar cégek megjelenését a világ legjelentõsebb szakkiállításain, üzletember találkozókat szervez, és önálló magyar bemutatók rendezésével ösztönzi a magyar bor- és élelmiszerexport fellendülését.

A március 22-én nyílt düsszeldorfi Pro-Wein Európa legfontosabb szakmai borkiállításán szintén részt vesz az ITD Hungary megújuló közösségi borstanddal.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr701861551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása