Észak-Magyarország rákapcsolt

2010. március 11. 10:24 - Papp Tünde

Az elmúlt évben ugyan mind a belföldi, mind a külföldi vendégszámban csökkenés mutatkozott, az elkészült és folyamatban lévő nagyszabású fejlesztések várhatóan megfordítják ezt a tendenciát Észak-Magyarországon - mondta Nagy Imre RIB elnök.

Heves megyében 20 turisztikai pályázat kapott EU támogatást 7,3 milliárd forint értékben, ebből 12 projekt már megvalósult és 6,46 milliárd forint támogatásban részesült. A beruházások között kiemelkedő jelentőségű a Mátra Múzeum új természettudományi kiállítása, emellett a szállásadás feltételei is javultak. A Demjén melletti, római stílusban épített termálfürdővel a wellness ajánlatok gazdagodtak. Az invitatív megyei prospektus teljesen megújított változata hat nyelven jelent meg „Heves megye – Szerelem első látásra” címmel. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a nyáron nyílik a Magyar Nyelv Múzeuma új állandó kiállása. A Herman Ottó Múzeum előkertjében létrehozott Pannon-tenger Múzeum 2011-től fogadja a 7,5 millió éves mocsári ciprusmaradványokra kíváncsi vendégeket. Az Aggteleki Nemzeti Parkban megújul a Szalamandra-ház erdei iskola bázishelye, a Baradla Kempingben pedig új rönkfaházak épülnek. Nógrád megyében a „Próbáljon szerencsét Hollókőn” című projektet, valamint Salgótarjánban egy retro múzeum létrehozását és a földalatti Bányamúzeum korszerűsítését szeretnék megvalósítani.

Forrás: http://www.c-travel.hu/hirek/eszak_magyarorszag_rakapcsolt
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr531830773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása