Önálló törvény készül a világörökségi helyszínekről

2009. december 08. 08:59 - hanyikur

A kormány múlt szerdán döntött arról, hogy önálló törvény készül a világörökségi helyszínekről - közölte Szollár Domokos kormányszóvivő a hétfői tájékoztatón. Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára a világörökségi törvénytervezetről elmondta: a jogszabály összefoglalja a Magyarországon található nyolc helyszínre vonatkozó szabályokat és korlátokat, de segít például a fejlesztési lehetőségek meghatározásában is. A törvényjavaslat előírja, hogy minden helyszínen kezelési tervet kell készíteni, de ezzel együtt megteremti a biztos, kiszámítható állami finanszírozást is.

Magyarországon Budapest Duna-parti látképe - a Budai Várnegyed, az Andrássy út és történelmi környezete -, Hollókő ófalu és táji környezete, az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai, a Pannonhalmi Bencés Főapátság és közvetlen természeti környezete, a Hortobágyi Nemzeti Park, a Pécsi Ókeresztény Sírkamrák, a Fertő kultúrtáj, valamint a tokaji történelmi borvidék került fel a Világörökség Jegyzékbe. A törvényjavaslatot kedden nyújtják be az Országgyűlésnek.

                                                                                                         forrás: MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr671582493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása