160 millió forintból megújult a Hunguest Hotel Flóra

2009. december 03. 10:18 - hanyikur

Színvonalas wellness-részleg, kibővült szobakínálat, modern hangulat – többek között ezekről a változásokról győződhettek meg az újságírók december 2–án Egerben, a Hunguest Hotel Flórában tartott sajtótájékoztató alkalmával.

 A felújítás az „Észak-Magyarországi Régió Hunguest Hotels szállodáinak fejlesztése” elnevezésű projekt keretén belül valósult meg. A galyatetői Grandhotel Galya és lillafüredi Hotel Palota korszerűsítését is magába foglaló beruházás teljes értéke közel 900 millió forint, amelyből 348,6 millió forint az Európai Uniós támogatás. Ez a szám az egri hotel esetében 160 millió forint, melyhez 62 millióval járult hozzá az EU. Habár a beruházásokat még a válság előtt kezdték el, Hülvely István, a szállodalánc vezérigazgatója bízik abban, hogy 2011-től már növekedés lesz, és akkor egy versenyképesebb kínálattal tudják várni a vendégeket.

Alapvető változáson estek át a medencék, az új élményelemek elsősorban az egyre igényesebb wellness-turizmus elvárásainak felelnek meg, akár új piacokat teremtve. Kuriózumként Magyarországon elsőként halterápiás kezelést is igénybe lehet venni, mely elsősorban a pikkelysömörös betegek tüneteinek enyhítésére szolgál. Sós Tamás, a Heves megyei közgyűlés elnöke szerint ezzel a beruházással tovább erősödött Heves megye „nehézipara”, vagyis a turizmus.

A háromcsillagos hotel fejlesztésének főbb elemeit a meglévő gyógyászati részleg wellness-szolgáltatásainak kibővítése, 6 új szobaegység kialakítása (amelyből 4 akadálymentes), 32 manzárd szoba ágykapacitásainak megnövelése és színvonalának emelése, egy fitneszterem, valamint Xbox-szoba és egy gyerekjátszó kialakítása képezte.

 

A közeli napokban adja át a szállodalánc a másik két fejlesztést is. A galyatetői szállodában kialakítottak egy 300 személyes, szekcionálható konferenciatermet és felújították a hotel parkolóját, a lillafüredi Hotel Palota pedig a fejlesztés nyomán háromcsillagosból négycsillagos kategóriába került át. A négy új szobaegység létrehozása mellett, felújították a szálló 129 meglévő szobáját. Megújultak a közösségi terek és kibővült a wellness részleg területe.


A fejlesztések nyomán a tervek öt éven belül már éves szinten 211 ezer éjszakát töltenek el a vendégek a három intézményben a 2008-as 180 ezer vendégéjszakával szemben.
A Hunguest Hotels lánchoz 22 szálloda tartozik. Közülük három külföldön, Ausztriában, Erdélyben, illetve Montenegróban működik. A tervek szerint a lánc éves árbevétele 2010-ben eléri az 1,5 milliárd forintot.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Szólj hozzá!
Címkék: hotel eger

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr271570669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása