Megújul Eger belvárosa

2009. október 10. 14:37 - Szóbanforgó

Szeptember 16-án Egerben az „Utazás, élmény, önreflexió – a kulturális turizmus lehetősége” c. konferencia keretében tartott előadásában Habis László, Eger polgármestere elérendő célként fogalmazta meg, hogy a város a következő évtizedekben visszaszerezze azt a szellemi és kulturális meghatározó szerepét, amelyet a XVIII. században betöltött, és amely kiemelte Magyarország és a környező régió városai közül.

Ennek érdekében a hatvanas években végrehajtott városrekonstrukciót követve, a belváros tereit közösségivé átalakító, úgynevezett funkcióbővítő beruházásokat hajtanak végre, amelyre – uniós költségvetési támogatással – mintegy 3,1 milliárd forintot fordít a város. A fejlesztések célja a sivárságot teremtő parkolók, az autós közlekedés minimalizálása - illetve földszint alá terelése -, valamint a belváros kiemelkedő turisztikai pontjainak összekapcsolása. Ehhez kapcsolódik, hogy alkalmazkodva a közlekedési szokásokhoz, az Eger patak mentén kerékpáros- és gyalogutat alakítanak ki, amely néhány ponton gyaloghíddal illetve lépcsős, sétára, üldögélésre alkalmas térrel egészül majd ki.

A tervek között szerepel, hogy a jövőben a Dobó tér állandó rendezvényhelyszínként fog működni, kiszolgálva ezzel a tervezett kulturális programok és rendezvények infrastrukturális igényeit.

forrás: Turizmus Panoráma Bulletin

Szólj hozzá!
Címkék: eger szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr281436545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása