Idegenforgalom: Hevesben rekord volt a tavalyi év

2009. február 23. 13:38 - torosziget

Heves megye kereskedelmi szálláshelyein az előzetes adatok szerint tavaly 316 ezer vendéget regisztráltak, ez 1,5 százalékkal több a tavalyinál.

A vendégéjszakák száma ugyancsak növekedett, csaknem 3 százalékkal, 717 ezerre. Heves megyében az üdülési csekk-felhasználás meghaladta a kétmilliárd forintos értéket – egyebek mellett erről esett szó Sós Tamás megyei közgyűlési elnök és Kiss János szakiroda-vezető hétfői egri sajtótájékoztatóján.

Bejelentették: Heves megye önállóan is bemutatkozik a csütörtöktől vasárnapig tartó Utazás kiállításon. Igaz, lesz majd egy észak-magyarországi régiós közös bemutatkozás is, ám mivel a régióban a turisztika terén Heves tekinthető a „motornak”, külön is szerettek volna beszélni az eredményekről és a tervekről. Sós szavai szerint megyénk továbbra is elsősorban a belföldi turizmus célpontja, a települések közül Eger szerepe meghatározó, de kiemelkedően jól teljesített a Tisza-tó régió, valamint Gyöngyös, a Mátra térsége is.

Több fontos fejlesztés is történik a közeljövőben, Egerben például várhatóan júliusban adják át a rekonstruált Törökfürdőt, s kiemelt projekt a Tisza-tavi, poroszlói Ökocentrum. A megyei önkormányzati hivatal nemzetközi kapcsolatok és idegenforgalmi irodáját irányító Kiss János többek között megemlítette, hogy Hevesben három térségi és hét helyi turisztikai desztinációs menedzsment (TDM) létrehozására nyújtottak be pályázatot az önkormányzatok és partnereik.

A megyei közgyűlés határozatban foglalt állást arról, hogy a térségi – a mátrai, az Eger környéki és a Tisza-tavi – TDM-ek munkájában tagként vesz részt. Kiss szerint a válság annyiban még jól is jöhet megyénknek, hogy az emberek feltehetőleg a rövidebb, olcsóbb utakat választják szabadidős programjaik tervezésekor. Persze a tízesztendős távlatban is rekordot jelentő 2008-as számokat 2009-ben aligha lehet megismételni.

Forrás: www.heol.hu 

Szólj hozzá!
Címkék: heves szakmai tdm

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr8960625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása