Egy kis palóckodás: Szüreti fesztivál Hollókőn

2013. október 10. 11:10 - Észak-magyarországi régió

Élő hagyományok, koncertek és utánozhatatlan hangulat az ország "legpalócabb" településén: Hollókői Szüreti Fesztivál 2013. október 12-én!

"Október második szombatján a falu fiataljai díszes népviseletbe öltözve vonulnak fel a faluban, hirdetvén, hogy véget ért a szüret, és biztosított a jövő év bora. Számot adnak az év jeles történéseiről is mondókákkal, vidám falubeliekről költött fricskás versikékkel.

Hollókő egykor borairól is ismert volt a  környéken, s habár a szőlőföldek művelése idővel gazdaságtalanná vált, s felhagytak a szőlő művelésével, a pincékben azért akad még bor, amivel a vendégeket megkínáljuk. A szőlőművelésből pedig megmaradt a legjobb dolog, a szüret ünnepe."

Ezekkel a szavakkal csábít Hollókő honlapja mindenkit a szüreti mulatságra, ami legalább annyira jó lesz mint a húsvéti rendezvények szoktak lenni, csak itt senkit nem locsolnak meg (maximum borral..). A rendezvény kulcsfigurája a kisbíró, aki kihirdeti a legfontosabb történéseket a faluban, s nem mellesleg biztosan "jó arc".

Lesz egy kis lovaskocsis felvonulás is, meg némi palóc néptáncbemutató, a hangulat miatt pedig nem érdemes aggódni, amíg van elég bor. A nap csúcspontja a Kerekes Band, akiket talán már senkinek sem kell bemutatni. A srácok után a Folt zenekar muzsikál ameddig csak bírják.. vagy bírjátok. Szóval aki egy kis autentikus szüreti mókára vágyik, az tudja hol keresse. Részleteket meg Hollókő honlapján találhatsz.

Hollokoi_szuret.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr85561607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása