Tekerj át a Bükkön!

2013. május 22. 11:48 - Észak-magyarországi régió

Nemzeti Parkokon átívelő kerékpártúrát ajánlunk Észak-Magyarországon: a 67 km-es túrát 15. alkalommal rendezik meg 2013. május 25-én.

Az Európai Nemzeti Parkok Napja alkalmából izgalmas kerékpártúrát kínál a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, melynek során nem csak változatos tájakon tekerészhetünk, de a helyi értékek megismerését szolgáló pihenőállomások is színesítik túránkat.

Az útvonal egészen változatos: a Bükk lábától, Szilvásváradról indulunk, ahonnan országúton haladva juthatunk el az Aggteleki Nemzeti Park szívébe, Aggtelekre. A túra állomásai talán kevesek számára ismertek, azonban minden egyes település tartogat kisebb-nagyobb látnivalókat: Dédestapolcsányban a Lázbérci víztározó, Putnokon a Serényi-kastély, vagy például Kelemérben a Mohos-tavak.
 
A kerékpártúra résztvevőinek a biztonság miatt sem kell aggódniuk: felvezető és szervízautó is biztosítja a Nemzeti Parkok közti átkelést. A célba érkezőket természetismereti és helytörténeti totó várja, mellyel ellenőrizhetik az út során megszerzett tudásukat.
 
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a részvételi díjakról és a jelentkezés lehetőségeiről a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján olvashatunk. Ha szeretnél egy jót tekerni, mindezt igazi hegyvidéki tájakon, és közben még érdekes információkra is szert tenni, akkor ne késlekedj és jelentkezz a XV. Bükk-Aggtelek kerékpártúrára!
Tekerés Természetesen.JPG
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr275312681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása