Túrák Tokaj-Hegyalja árvízkárosult településeiért

2010. június 03. 15:29 - hanyikur

2010 májusában az esőzések, árvizek miatt óriási károkat szenvedett Tokaj-Hegyalja több világörökségi települése és a környező falvak.  A lezúduló óriási esők nyomában szétázott lakóházak, beomlott unikális történelmi pincék, tönkrement utak maradtak számos településen, s korántsem biztos, hogy mára a katasztrófák végéhez értünk.

A Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület a saját eszközeivel igyekszik segíteni az árvízkárosult tagtelepüléseit.

2010. június 10-e és július 31-e között az egyesület munkaszervezete túrákat szervez részben Tokajban, részben a többi településen az árvízkárosultak megsegítésére. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a borvidék és környéke több településén jelenleg a vendégfogadás feltételei megfelelőek. A látogatható pincékről, vendéglátó helyekről érdemes az egyesület információs irodáit kérdezni, ahol naprakész információk állnak rendelkezésre a szabad szálláshelyekről is. Itt foglalhatók le a segélytúra-programok is.

A tokaji városnéző séták árából 2010. június 10-július 31-e közötti csoportos foglalás esetén csoportonként 1000 Ft-ot, egyéni vendégek esetében 100 Ft / fő összeget az árvízkárosultak javára fordít az egyesület. A Tokaj-hegyaljai Borok Házában lévő Tokaji Borvidék kiállítás belépődíjából 50 Ft-ot szintén az árvízkárosultak javára utal át a szervezet, a borbusz programokból pedig fejenként 300 Ft-ot ajánl fel az árvízkárosultaknak. Annak érdekében, hogy minél többen tudjanak részt venni a programokon, 2010. június 13-ától augusztus 1-ig minden vasárnap 11.00 órától tokaji garantált városnéző sétát indít a szervezet.

Szeretettel vár mindenkit a túrákon a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület! Bővebb információ, foglalás az egyesület turisztikai forródrót vonalán a +36 70 388 88 70 telefonszámon vagy az info@tokaj-turizmus.hu e-mail címen, valamint a www.tokaj-turizmus.hu oldalon.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr882053693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása