TOP 5 téli fürdőzés a hegyek ölelésében

2015. december 10. 08:28 - Észak-magyarországi régió

Igazi 5 csillagos fürdőhelyeket mutatunk be a legmagasabb hegyeink ölelésében számos kuriózummal találkozhatunk, mint az egerszalóki sódomb, a barlangfürdő Miskolctapolcán vagy Eger törökfürdője. Íme a teljes TOP 5!

1. Saliris Egerszalók - sódomb és nosztalgia strandfürdő

egerszalok_saliris_480_2.jpg

Aki a termálfürdők téli világát kedveli, annak szívből ajánljuk a Saliris egerszalóki termálfürdőt. Képzeljük csak el, hogy amikor egy sörös, jeges, vagy mézes szaunaszeánsz után kijövünk a rönkszaunaházakból, megmerülünk a hideg vízben, majd pihenés után átmegyünk a termálvizes kinti medencébe és feltekintünk a gyönyőrű sódombra és a mögötte lévő fenyvesre. Ez az érzés tényleg már-már megfizethetetlen!

Sokan szívesen emlékeznek vissza a 70-es és '80-as évekre, mikor "vadregényes" körülmények között élvezték az egerszalóki gyógyvíz üdítő hatását. Nekik is jó hír, hogy a nagy parkoló mellett található nosztalgia strandfürdő három medencével rendelkezik, melyek, 36-37C, 37-38C és 38-39C fokosak.
A büfében tipikus strandételeket vásárolhatunk Vasárnaptól csütörtökig 9.00 – 23.00 óráig. Pénteken, szombaton reggel 9 től egészen másnap hajnali 1 óráig lehet nosztalgiázni. Még több infóért kattints a képre! 

2. Mezőkövesd Zsóry fürdő

mezokovesd_zsory_480_1.jpg

Hogy miért is szeretjük a Zsóry fürdőt? Gyönyörűen parkosított 21 medencés gyógy- és strandfürdő, hullám medencével, felnőtt és gyermek élménymedencékkel, fedett termál medencékkel, magas szulfidkén tartalmú hévízzel, pezsgőfürdővel, szauna parkkal... szóval ez a Matyóföld igazi családi oázisa. Még több infóért kattints a képre! 

3. Demjén Cascade - az élmény és az éjszakai fürdőzés mekkája

demjen_furdo_480_2.jpg

Egerszalóktól karnyújtásnyira tovább fokozhatjuk a nosztalgiafürdőzés és az éjszakai fürdőzés élményét, a demjéni Cascade élményfürdő kinti forróvizes termálmedencéiben jól esik egy-két pohár bor, vagy pezsgő mellett a csillagokat bámulni, és ha szerencsénk van, éppen egy hóesést napot fogunk ki, amit akár hajnali 2 óráig is élvezhetünk. Még több infóért kattints a képre! 
Jó tudni: A demjéni termálvölgy egy lélegzetelállító barlangélményfürdővel is bővült, ide is érdemes becsobbani.

4. Eger: Török fürdő és Egertermál, a tradícionális wellness

eger_termal_960_2.jpg

Ha kint hideg van, zord, kellemetlen az idő, akkor igazán jó belevetni magunkat az egri fürdők egyikébe. A Török fürdő varázslatos, intim atmoszférája, a tradícionális hamam masszázs biztos át tud lendíteni a városnézés fagyos percein.
A Török Fürdő mellett található egri termálfürdő új fürdőházában télen üzemel a kinti termálvizes és élmény medence, mely joggal népszerű. És a téli fürdőzés után nincs is jobb annál mikor feltöltődve besétálunk a közeli Dobó térre, ahol természetesen jobbnál jobb egri forraltborokkal és kiváló éttermekkel várnak mindnekit. Még több infóért kattints a képre! 

5. Miskolctapolca Barlangfürdő, az igazi élményfürdő

miskolctapolca_barlangfurdo_480_1.jpg
Télen-nyáron, de rossz időben is élvezhetjük a ténylegesen egyedülálló miskolctapolcai barlangfürdőt. A fürdő varázslatos világa télen különösen élményekkel teli, igazi feltöltődést kínál ilyenkor a szaunavilág, ahol minden szombaton 18.30-22.30 között esti szaunázással és szauna szeánszokkal várnak. Még több infóért kattints a képre! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr548044432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekat 2015.11.18. 11:02:03

Legmagasabb hegyeink? Nekünk? :D
süti beállítások módosítása