Már FIS versenypályáján is csúszhatsz a Mátraszentistváni Síparkban!

2015. február 06. 14:29 - Észak-magyarországi régió

Az 1-es jelzésű, Nemzetközi Síszövetség (FIS) által minősített sípályán, a minősítésnek köszönhetően nemzetközi profi női és férfi szlalomversenyek is lebonyolíthatóak. A pálya paraméterei alapján még akár női világkupa rendezésére is alkalmas, de ami a legjobb, hogy Te is csúszhatsz a versenypályán!

fis_1.jpg

A pálya 820 méterről indul és 680 méteren van a cél. A teljes hossza 514 méter, 140 méter szintkülönbséggel. 

A hóágyúzásnak köszönhetően sorra nyílnak meg a Sípark pályái. A Hófesztivál idején nyílt meg a 3-as piros pálya és a HócsúszdaPark. Csütörtökön az 5B jelzésű, 300 méter hosszú szerpentin szakaszt is átadták a síelőknek, amelyen a hóréteg átlagosan 50 cm, pénteken nyitj a fent említett, 1-es piros-fekete pályánkat, amelyen 30 cm a tömörített hó. Ezzel elmondható, hogy péntektől minden hóágyúzható pálya üzemel a Síparkban, 3,5 km hosszban és mellettük az összes felvonó jár! 

A hétvégére nagyon jó napos, de hideg idő várható. Így nem állnak le a hóágyúk, hizlalják a havat, amíg az időjárás csak engedi. Pénteken és szombaton esti sízés is lesz. A felvonók 9:30-21:00-ig járnak. Érdemes kihasználni az alkalmat,nyomás a Síparkba, és legyél Te a verseny pálya ördöge!

Szólj hozzá!
Címkék: mátra heves

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr827146741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása