Csapatás erdőben - túra a vár körül

2014. április 28. 08:18 - Észak-magyarországi régió

Leginkább haladóknak ajánlunk egy kis mozgásvilágos bringás csapatást valamelyik szép hétvégére a Salgói vár körül. A túrát bátran ajánljuk gyalogos, vagy futó túrához is. A táv hossza 15 km, az útvonal szintemelkedése 402 méter, szintideje, nehézsége közepes (néhol nehéz). 

A Nógrád megyei Somoskőújfalu határában a Vargánya Vendégháztól induló túra, egy rövid de annál nehezebb, köves-technikás emelkedővel kínál meg minket, ami bringával kifejezetten nehéz, futva vagy gyalog "csak" közepes.

hazafele.jpgForrás: mozgasvilag.hu

  • Az emelkedő után a 3-as elágazásnál a középső utat válasszuk, ami hamarosan átvisz egy alagúton. Itt azt javasoljuk, hogy aki kicsit félősebb az gyalog tegye meg a távot. Aki szereti az izgalamakat tekerjen át nyugodtan, de készüljön fel, hogy a közepe táján az orra hegyéig sem fog látni. Az alagút útán kövessük a turista utat, míg ki nem érünk az aszfalt útra.
  • Forduljunk jobbra, induljunk el felfelé az úton, amíg egy körforgalomban véget nem ér.
  • Az itt emelkedő Dornyay turista ház mellett ismét térjünk rá az erdei ösvényre. Az ösvény egy ifjúsági tábor mellett vezet el, míg ki nem érünk egy kis térre, ami már Salgóbányához tartozik.A falun a következőképpen haladjunk keresztül: Vár út, jobbra a Szapolyai úton, majd balra a Toldi úton ami a Medvesi útba torkollik és onnan már elvezet minket a Medves-fennsíkhoz.
  • A fennsíkot most csak megcsodáljuk, utunk mellette halad tovább, balról kerülve Eresztvényt jutunk vissza a legelső meredek emelkedő tetejéhez.

Erős bringások választhatják az egynyomtávos technikás ösvényt, a többiek az erdei műúton közelítsék meg az utolsó köves szakaszt.

 GPS track letöltése: Itt

 Térképes és szintes cuccok:

 Szint (1).jpg

Forrás: mozgasvilag.hu

No és itt még nincs vége, ajánlunk egy másik 20 km-es túra kör is, amit akár a második napon is tolhatunk: Karancs-nyereg túra - Karancs "lába" kör
Jó csapatást, kellemes túrázást mindenkinek! 

Forrás és további érdekes túrák: mozgasvilag.hu 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr936084395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása