Palóc piac Ipolytarnócon

2013. augusztus 07. 15:07 - Észak-magyarországi régió

Augusztus 11. vasárnap ismét vásárnap lesz az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen; nógrádi termelők és kézművesek kínálják majd portékáikat. 

A „Magyarország második legjobb kirándulóhelyét” (www.top7hungary.com) e napon felkeresők többek között kecske-, tehén- és juhsajtok,  házi készítésű lekvárok, mézek között válogathatnak, de lesz bio-kenyér, mézeskalács, csuhé- és kerámia dísztárgy. Ezúttal is kapható lesz palócgulyás, szilvalekváros laska és palóc sör.

A piac és a park egyedülálló látnivalói (a cápafogakat, ősállatok lábnyomait, megkövesedett fákat bemutató geológiai tanösvény, a 4-dimenziós, mozgószékes mozi és a bükkábrányi fák) mellett a vendégek megtekinthetik az Erőss Zsolt fotóiból nyílt kiállítást. Minden idők legsikeresebb magyar hegymászójának az expedícióin készített képei augusztus 25-ig láthatóak az Ősfenyő belépő látogatóközpontban.

Fontos tudni: a természetvédelmi terület az augusztus 20-i hosszú hétvégén minden nap nyitva tart!

További információk a www.osmaradvanyok.hu weboldalon.

palocpiac.jpg

Fotó: osmaradvanyok.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr55449853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása