Turizmusban jók vagyunk

2013. július 15. 15:42 - Észak-magyarországi régió

A KSH legfrissebb statisztikái alapján 2013. abszolút slágere Észak-Magyarország. Hegyvidéki régiónk nem csupán a legnagyobb vendégéjszaka növekedést produkálta az előző évhez képest, de meghatározó fölénnyel utasította maga mögé többek között Budapestet és a Balatont is.

Először is nézzük 2013. május eredményeit: külföldi vendégéjszakák tekintetében +41,6%-os növekedést hoztunk össze 2012. májushoz képest. Csak, hogy érzékeljük ennek a számnak a súlyát: az országos átlagos növekedés +16,4% volt, de még a második helyezett Balaton is mindössze +22,9%-ot ért el. Belföldi turizmusban is kenterbe vert a régió mindenkit, bár kicsit kisebb előnnyel: +20,4%-os a növekedés tavalyhoz képest, ez még mindig +6,2%-kal több, mint a második régió, Budapest-Közép-Duna-vidék eredménye. Országos szinten pedig +9,7%-kal bővült a belföldi vendégéjszakák száma májusban. Mindezt szummázva +24,3%-kal sikerült jobb eredményt elérnie Észak-Magyarországnak, mint 2012. májusban, míg az országos átlag +13,7% volt.

Ugyanez a tendencia igaz az elmúlt 5 hónap összesített adataira is. 2013. január-május között +20,9%-kal több vendégéjszakát töltöttek külföldiek Észak-Magyarországon, mint 2012 azonos időszakában. Ezzel még mindig a toppon vagyunk, hiszen a Budapest-Közép-Duna-vidék (BKD) régió és Budapestet önállóan is csupán +13-14% közötti növekedést produkált. Meglepő vagy sem, a belföldi vendégéjszakákban is nyertünk +11,1%-os növekedéssel, ismét 9%-ot verve a második helyezettre. A legszorosabb verseny az elmúlt 5 hónap összesített vendégéjszakáit tekintve alakult ki: +12,5%-kal még így is Észak-Magyarország nyert, de +11,8%-kal szorosan követi Budapest, és +11,1%-kal a BKD régió. Az eredmény azonban még így is figyelemre méltó annak tükrében, hogy 5 régió is csökkenést könyvelhetett el a január-május időszakban.

Szóval a számokat végignézve Észak-Magyarország nem csak, hogy jól teljesít turizmus tekintetében, hanem magasan megelőzi a többi régiót. Reméljük ez a tendencia nyáron is folytatódik, bár a nyár slágere általában a Balaton szokott lenni. Viszont a hegyekben mindig hűvösebb van, szóval ha valaki hűsölni szeretne, azt nálunk is megteheti.

EMo.jpg

1 komment
Címkék: szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr35405788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[Martye] · http://egyhetkek.blog.hu 2014.03.12. 11:16:45

Ez egy nagyon-nagyon régi kép a fűzéri várról, azóta rengeteg mindent felújítottak rajta. Most valahogy így néz ki inkább: www.flickr.com/photos/roland78/8226987485/
süti beállítások módosítása