Cseresznyefesztivál - avagy Szomolya mosolya

2013. június 03. 11:37 - Észak-magyarországi régió

Hagyományt teremteni szép dolog, megőrizni pedig még szebb: immár 13. alkalommal - hagyományosan - rendezik meg a szomolyai Cseresznyefesztivált 2013. június 7-9. között.

Egy biztos: ezen a rendezvényen minden korosztály talál magához illő programot. A gyerekeket játszóház és arcfestés, kézműves és ügyességi versenyek várják az iskola aulájában szombaton délelőtt. A fiatalabb korosztály remekül szórakozhat a zenés programokon, válogathat a számos koncert közül: fellép többek között Auth Csilla, Balázs Fecó, Török Ádám és a Mini, valamint Csézy is.

Az idősebbek és a népi kultúra iránt fogékonyak hagyományőrző csoportok műsorát, musical- és dalszínház előadását élvezhetik, valamint örökzöld nótákat hallgathatnak a vasárnapi ebéd mellé. Ami viszont korosztálytól függetlenül mindenki számára új élményeket nyújthat, az a cseresznye. A helyi lakosok által készített különleges cseresznyés termékek kóstolására is lehetőségünk nyílik, ha pedig maradandó emléket szeretnénk az eseményről, helyi kézművesek emléktárgyaiból is válogathatunk.

Ha pedig már Eger mellett járunk, nem maradhat el a borkóstolás sem: három helyi pincészet is várja az érdeklődőket finom boraival. Viszont még mielőtt belevetnénk magunkat a borozásba, egy sokkal nemesebb tettre is vállalkozhatunk, mellyel három életet is megmenthetünk - igen, véradás is lesz, szombaton 14-18 között, mely után akár egy frissítő masszázst is kaphatunk.

Mindenképp kellemes és különleges három napban lehet részünk, és jelenleg úgy fest az időjárás is támogatja a rendezvényt.

További információ Szomolyáról és a fesztiválról >

Szomolyai cseresznye.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr215341379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása