Madarak és fák napja a Bükki Nemzeti Parkban

2013. május 08. 11:24 - Észak-magyarországi régió

A 2013. május 10-13. közötti időszak a Madarak és fák napjának jegyében telik a Bükki Nemzeti Parkban. Több helyszínen, változatos programokkal ünneplik erdeink lakosait, ezeket vesszük most górcső alá.

A hétvége programjai már pénteken elkezdődnek Felsőtárkányban, ahol május 10-én várják az iskolás csoportokat. A programok röviden: 9-16 óráig természetismereti túrák és akadályverseny, madárhangvadászat és madárgyűrűzés, "mi fán terem" - évgyűrűszámlálás, erdei játszóház, kézműves helyszínek, valamint kirándulás kisvonattal és túra a vöröskői tanösvényen. Természetesen mindez ne tántorítson el egyetlen természetbarátot sem, hogy e jeles nap alkalmából szintén tegyen egy túrát a felsőtárkányi tanösvényen, netán kisvasúttal barangolja be a Bükk ezen részét. Ugyanezen a napon a Baglyaskő-vár Természetvédelmi Látogatóközpontban faültetéssel ünneplik a Madarak és fák napját.

Vasárnap és hétfőn, azaz május 12-13-án egy picit északabbra utazva, az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen tölthetünk el egy pár kellemes órát a Madarak és fák napja jegyében. Akár csoportok részére, akár egyénileg is lehetőségünk nyílik távcsöves madármegfigyelésre a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakembereinek segítségével, továbbá filmvetítés és fotókiállítás is szerepel a választható programok között. Tegyük hozzá: Ipolytarnócon a hétköznapokban is bármikor el tudunk tölteni egy igazán tartalmas napot, hiszen rengeteg izgalmas látnivalót kínál.

Csoportos érdeklődés esetén mindenképp keressük fel a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapját, de akár családi kiránduláshoz is értékes információkat szerezhetünk az oldalon. Ha egy kellemes öko-hétvégére vágyunk, mindenképp kiváló programot kínál a Bükki Nemzeti Park!

Bükk borító.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr615287799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása