Pincepiac, borklub, XY Egerben

2013. április 04. 10:09 - Észak-magyarországi régió

Az Egri borvidék egy friss felmérés alapján az ország legkedveltebb borvidéke. Az ismert Szépasszony-völgy mellett sok izgalmas boros helyszín és kezdeményezés található Egerben és környékén.

Egy ilyen érdekes felfedezés lehet Demeter Csaba neves egri borász ötlete alapján megvalósult pincepiac, melyet szombatonként tartanak a Kőlyuk pincesoron. A piacon helyi élelmiszerek, kézműves portékák kaphatóak és természetesen a házigazda nemes borai sem hiányozhatnak a poharakból. 

Minden egyben van tehát egy jó kis szombati programhoz - helyieknek és turistáknak egyaránt.

Pincepiac

A Pincepiac minden szombaton 10 órakor nyit, és 16 óráig várja a vásárlókat a Demeter Pincészetben, Eger történelmi pincesorán, a Kőlyuk pincesoron. A Pincepiacon kapható termékek: házi sajtok, vajak, vajkészítmények, befőttek, lekvárok, szörpök, méz, kemencés kenyér, háztáji zöldség-gyümölcs, gyógynövények, füstölt áru, szarvasgombás különlegességek, pálinka, fazekas termékek, kézzel festett selyemkendők, kristálypoharak, ajándék- és dísztárgyak. A Pincepiacon a Demeter borok mellett kaphatók a Lopószáj Borút tagjainak borai is, melynek alapítója és tagja Demeter Csaba - így egy helyszínen több termelő borát kóstolhatják és vásárolhatják meg a vendégek.

Demeter Pirítós, szombat esti borklub

A Demeter Pincészetben a borkedvelő és a borászat iránt érdeklődő vendégek megismerhetik a tradicionális borkészítés lépéseit, sétát tehetnek a több mint 300 méter hosszú, több ágból álló pincerendszerben és megkóstolhatják a Pincészet kiváló borait. Várják a turistákat egy kellemes szombat délutáni, esti borozásra, boros programokra, borvacsorákra, borkóstolóra, pincetúrára, melynek kiváló helyszíne a Demeter Pincészet.

Demeter Csaba, a Pincepiac alapítója, a hagyomány és az érték megteremtője és támogatója
web: demeterpinceszet.hu, webshop:pincepiac.hu, fb: demeterpinceszetben.pincepiac,
3300 Eger, Kőlyuk pincesor 28-30.

demeter_pincepiac_2013.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr155194381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása