Észak-Magyarországon járt a Krakkói Turisztikai Kamara

2012. november 20. 10:14 - Észak-magyarországi régió

A Magyar Turizmus Zrt. lengyelországi képviseletének szervezésében és Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága közreműködésével került megrendezésre a Krakkói Turisztikai Kamara 32 tagja számára rendezett tanulmányút, 2012. november 8-10 között.

A Kamara, fennállásának 20. évfordulója alkalmából látogatott hazánkba, hogy megismerje az Észak-magyarországi régió turisztikai kincseit. A szervezetnek, a 10. évfordulója alkalmával is Magyarországra esett a választása, akkor Budapestet látogatták meg. Az Észak-magyarországi régió legfontosabb küldőpiaca Lengyelország, ami elsősorban a kedvező földrajzi fekvésnek, az ismert boroknak és termálvizeknek köszönhető.

DSCF2186_1.JPG

A tanulmányút során a csoport ellátogatott Tokajba, majd Tarcal érintésével egy borkóstolón is reszt vethettek, onnan pedig Mezőkövesdre utaztak. November 9-én a Balneo Szállodában egy szakmai workshopon vettek reszt, ahol dr. Fekete Zoltán Mezőkövesd polgármestere köszöntötte a szakembereket. A magyar szolgáltatók részéről a workshopot óriási érdeklődés kísérte: a régió összes tájáról több mint harmincan érkeztek a rendezvényre.

A workshop után megtekintették a Zsóry-fürdőt és a Hajnal Hotelt, a délután folyamán pedig az egerszalóki fürdő és a Saliris Hotel bejárása következett. Az egri városnézést gálavacsora követte a Szépasszony-völgyben, a második éjszakát pedig a lengyelek körében népszerű Hunguest Hotel Flóra szállodában töltötték. Másnap a Török Fürdő meglátogatása szerepelt a programban, majd a Hotel Eger & Park szállodát, valamint a tanulmány út végén a noszvaji Oxigén Hotelt és a miskolctapolcai Barlangfürdőt tekintették meg. A study tour a februári lengyel roadshow folytatásaként valósult meg.

Lengyelország hazánk Top10 turisztikai küldőpiacának egyike. A KSH 2011. évi végleges statisztikai adatai szerint 2011-ben több mint 448.000 lengyel vendégéjszakát regisztráltak a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ami 13,9%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A lengyel beutazóturizmus idén is növekedett: a KSH legfrissebb, 2012. január-szeptemberi statisztikai adatai szerint 11,3%-kal növekedett a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált lengyel vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest.

Forrás: turizmus.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr74916089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása