Turizmus Világnapja 2012

2012. szeptember 28. 13:56 - Észak-magyarországi régió

Bejegyzés alcíme...

Idén is számos programmal várták a turistákat Észak-Magyarország több pontján szeptember 27-én, a Turizmus Világnapja alkalmából. A különböző helyszíneken óriási volt az érdeklődés.

A turizmus világnapja alkalmából csütörtökön több programmal és kedvezménnyel is kedveskedtek a miskolciaknak és az ide látogató vendégeknek, amelyek közül az idegenvezetéses belvárosi gyalogos városnézés aratta a legnagyobb sikert. A diákoktól a kisgyerekes családokon át a nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát.

Már a meghirdetett délelőtti indulási időpont előtt mintegy háromtucatnyian gyülekeztek a főutcán, a Miskolci Tourinform irodája előtt, s még érkeztek. A végén még befutott egy hölgy, hogy hozna egy komplett iskolai osztályt, de ezt már nem tudták vállalni a szervezők, abban maradtak, hogy majd egy külön időpontban pótolják a városnézést.

 A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi RMI munkatársai különböző ajándékokkal lepték meg a Tourinform előtt elhaladókat.

IMAG0671.jpg

Egerben Magyarország leghosszabb szőlőfűzér felfűzésével készültek. Egész napos program várta a Dobó-térre látogatókat, ahol lehetőség nyílt a helyi és városkörnyéki turisztikai szolgáltatók megjelenésére információszolgáltatással, kiadványokkal. Ingyenes idegenvezetéssel múzeumi séta indult hat kiállítóhelyre – Zsinagóga Galéria, Tűzoltó Múzeum, Kopcsik Marcipánia, Történeti Tárház, Sportmúzeum, Vitkovics-ház. Ezen kívül. Ezen kívül ingyenesen lehetett a városnéző kis vonatokkal közlekedni.Az egész napos programot a Vitézlő Oskola haditorna bemutatója vezette fel. Az Egerről készült filmek vetítése közben szőlő-, bor-, és mustkóstolás várta a kikapcsolódni vágyókat.

Turizmus Világnap 2012 006.jpg

01 Turizmus Világnap 2012 013.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: eger rendezvény

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr864808305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása