Turizmus Világnap Észak-Magyarországon, 2012

2012. szeptember 26. 16:07 - Észak-magyarországi régió

  • Tourinform Sárospatak

A Tourinform Sárospatak a Turizmus Világnap alkalmából rajzversenyt hirdet általános iskolások részére, két témakörben:
1. Alsó tagozatos általános iskolás diákok részére „Lakóhelyem értékei, szépségei” témakörben.
2. Felső tagozatos általános iskolás diákok részére „Környezetvédelem” témakörben A Tourinform Sárospatak desztinációjához tartozó 32 település általános iskolásainak munkáit várják.
Beérkezési határidő: 2012. szeptember 27., Cím: Tourinform Sárospatak, 3950 Sárospatak, Szent Erzsébet utca 3., További információ: Telefonszám: 06-47/513-150, e-mail cím: sarospatak@tourinform.hu, honlap cím:www.sarospatak.eu

Turisztikai kvíz
A 10 kérdésre helyesen válaszolok, sorsoláson vesznek rész. A kvíz lap letölthető a www.sarospatak.eu, a www.sarospatak.eu oldalról illetve a Tourinform irodában is kitölthető. Tourinform Sárospatak, 3950 Sárospatak, Szent Erzsébet utca 3. Beérkezési határidő: 2012. szeptember 26. 16 óra. Sorsolás: 2012. szeptember 27. 15:00 óra. Nyitva tartás: Kedd – Szombat 8:00 – 16:00

01 Turizmus Világnap 2012 013.jpg

  • Tourinform Miskolc

A Tourinform Miskolc aznap 2 alkalommal kínál gyalogos városnézést idegenvezetéssel Miskolc belvárosában. Indulás az iroda elől 10-kor és 15-kor, a séta időtartama kb. 1,5 óra. A résztvevők apró ajándékokat kapnak. Azok a vendégek, akik 27-én behoznak a Tourinform irodába 10 db, magyarországi helyszínt ábrázoló képeslapot, illetve azok, akik a MiskolcON kiadványban szereplő Kultúr-kör c. játék keretében legalább 3 pecséttel rendelkeznek és azt bemutatják, választhatnak egy "zsákbamacskát". A zsákokban turisztikai tárgyú könyv, puzzle vagy szóróajándékok lesznek. Az irodába betérő vendégekkel egy kérdőívet is szeretnénk kitölteni, amelyben többek között arra is várunk ötleteket, hogy az új TDM-től, illetve a megújulóban lévő Tourinform Miskolc irodátől mit várnak a vendégek a jövőben. Természetesen a kérdőívet kitöltők is apróbb ajándékokat kapnak. Délelőtt a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága is "kitelepül" Miskolcra, az RMI munkatársai is várják a vendégeket az irodánkkal szemben, az Erzsébet téren. Az ajándékokat Miskolc városa és az RMI biztosítják.

  • Vedd fel a túrabakancsot, vágj zsebre több mint ezer élményt, keresd fel a Tokaji Borvidéket, fotózz, oszd meg és nyerj!

 A Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM a Turizmus Világnapjához kapcsolódva játékot hirdet a térségbe érkező vendégek részére. A nyár folyamán mintegy ezer élmény helyszíne vált elérhetővé a térség Guide@hand mobil applikációjában, amely azon túl, hogy már három településen kínál városnéző sétát, s a Nagykopasz-hegy is vezetett túra formájában felfedezhető vele, a vendégek számára a saját élményeik rögzítését is lehetővé teszi.

 A feladat:

    1. A vendégek az alkalmazás Barangolás funkcióját használva fotókkal illusztrálva rögzítsenek élménysétákat, túrákat.
    2. A saját túra bejárása után ezt mentsék el, majd töltsék fel a Facebook profiljukkal az alkalmazás Élmények fülén keresztül a GUDIE@HAND weboldalra.
    3. A feltöltött élményséta csomagot osszák meg a TDM szervezet borvidéki Facebook oldalán (http://www.facebook.com/TokajBorvidek), valamint a saját Facebook oldalukon.
    4. Kritérium, hogy Barangolás közben a Követés funkció használatával legalább 10 élménypontot rögzítsenek a túrájuk során, amely lehet városi séta, hegyi vagy kerékpáros túra is.

 A sétákat szavazásra bocsátjuk a Facebookon keresztül, a legjobbak díjazásban részesülnek. A fődíj egy 2 éjszakás téli wellness hétvége Tokaj legújabb szállodájában, az idén nyáron nyílt Hotel Kelepben, borkóstolóval, 2 fő részére.

A játék időtartama:A játék a Turizmus Világnapján, 2012. szeptember 27-én indul, aznap a TDM szervezet információs irodáiban, valamint a játékot segítő turisztikai szolgáltatóknál kis ajándékok is várják a betérő vendégeket. A játék a tokaji szüret tradicionális kezdetekor, Simon-Júda napján ér véget (október 28.), eredményhirdetésre a TDM szervezet portálján és a Facebook oldalain Márton napján kerül sor.
Bővebb információ, részletes pályázati kiírás: www.tokaj-turizmus.hu oldalon, telefonon a +36 70 388 88 70 24 órás hotline vonalon.

  • Elektronikus idegenvezető készülék Mezőkövesden 

A Tourinform irodában új szolgáltatásként a vendégek elektronikus idegenvezető készüléket bérelhetnek. Az idegenforgalmi egyesület TDM pályázata keretében kifejlesztésre került GPS alapú készülékeken lévő hang és képanyag egyaránt reprezentálja a városi látnivalóit (múzeumok, templomok, Hadas házai) illetve a város történetéről és matyó népművészetről is számos információt tudhat meg az érdeklődő. Az anyagok a magyar mellett 5 nyelven készültek el, ezek: angol, német, lengyel, cseh és orosz. A készüléknek köszönhetően a vendégek saját tempójukban, „vezetővel” járhatják be a számukra legérdekesebb nevezetességeket és áthidalhatók a nyelvi kommunikációs nehézségek is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr154804467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása