Termelői piac és kézműves vásár Ipolytarnócon

2012. szeptember 25. 10:58 - Észak-magyarországi régió

A nyári piac fogadtatásán felbuzdulva úgy döntöttek a szervezők, hogy október 21-én vasárnap ismét vásárnapot tartanak az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen. Kaphatóak lesznek a nagy sikert aratott nógrádi a juhsajtok, lekvárok, szörpök és füstölt áruk, de ezúttal lesz kecskesajt, méz és jóféle pálinka is. A kézművesek táborát csuhés, csont- és fafaragó, valamint kovács mester erősíti. A salgótarjáni Tourinform-iroda munkatársai a környék látnivalóiról, programjairól adnak információt és ismét elhozzák a nógrádi „tüzes vasat” – amit a vevők akár ott helyben ki is próbálhatnak, hiszen a hozzávaló szalonna is beszerezhető lesz a piacon. A bográcsban mangalica gulyás fő majd, amelyet palóc sörrel lehet leöblíteni, második fogásként pedig pogácsát és szilvalekváros laskát készítenek.

Egész nap folyamatosan indulnak a vezetett túrák az ősmaradványokhoz, a 4-dimenziós, mozgószékes mozi pedig valóságos időutazásra röpíti a nézőket. A bükkábrányi fák, a miocén erdő, a lombkorona sétány és a játszótér minden korosztály számára jó szórakozást, tartalmas kirándulást ígér.

A Látogatóközpontban a Kárpát-medence születése című állandó kiállítás mellett  Bárdos Lászlóné, Erzsébet asszony festményei láthatóak Palócország, ahogy én látom… címmel. 

www.osmaradvanyok.hu

piac.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr624801465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása