Garantált hétvégék Salgótarján környékén, az aktív turizmus jegyében

2012. május 23. 08:36 - Sándi

 Akár azt a címet is adhattuk volna ennek a hírnek, hogy  „Vessz el Észak-Nógrádban”, tekintve, hogy annyi felfedezésre váró szépség és érintetlen csoda található az országnak ebben a szegletében, hogy érdemes akár több napra is nekivágni a barangolásnak. A „téli álom” után ideje félretenni kicsit a mobiltelefontokat, laptopokat, és nekivágni, mert itt valódi, átélhető, megérinthető, megtapasztalható, megízlelhető élmények várnak. A Salgótarján Helyi TDM Közhasznú Egyesület a nyári hónapokra garantált programokat szervez az aktív turizmus jegyében.

Májustól augusztusig összesen 4 hétvégén kínál a TDM természethez közeli programokat, melyek között megtalálható a gyalogos túra, kerékpáros túra és a városnéző séta is, mindehhez szakképzett vezetőket biztosítanak, hogy még emlékezetesebb legyen az élmény. A legelső hétvégi program május 25. és 27. között kerül megrendezésre. További időpontok: június 29-július 1., július 27-29., és augusztus 24-26.
 
A májusi hétvége programjai: 
2012. május 25. (péntek): délutáni városnéző séta Salgótarján belvárosában idegenvezető kíséretével 
Találkozó: 16.00 órakor a salgótarjáni Tourinform Iroda előtt (Fő tér 5.)
Program: Salgótarján fontosabb látnivalóinak megtekintése (December 8. tér, Nógrádi Történeti Múzeum, Városháza, Fő Plébánia templom, I. világháborús emlékmű, Kálvária-hegy, Fő tér, Bánya a lábunk alatt)
 
2012. május 26. (szombat): délutáni kerékpártúra a természetben
Találkozó: a Medves Hotel mellett 15.00 órakor
Útvonal: Medves Hotel – Salgóbánya – Két-vár-köze pihenő – Tatár-árok – Nyugdíjas pihenő – Tó-strand – Beszterce lakótelepi elágazó
Hossza: 7,0 km
 
2012. május 27. (vasárnap): gyalogos túra szakképzett túravezető kíséretével 
„Salgó vára és a magyar Tajgetosz”
Találkozó: Salgóbányán, a vár alatti parkolóban 10.00 órakor
Túra időtartama: kb.: 3 óra
A túra főbb pontjai: Boszorkány-kő (egy hasadékvulkán felépítése, lemezes és oszlopos bazalt, „mágneses bazalt titka”) - Salgó vára (üzenetek a Föld köpenyéből, „zsákos” oszlopok, körpanoráma), egyéb geológiai érdekességek…
 
A részvétel ingyenes, a vezetett túrák legalább 8-10 főtől indulnak.
Minden túrához előzetes bejelentkezés szükséges, melynek határideje 2012. május 24. 16:00 óra a szálláshelyen vagy a salgótarjáni Tourinform Irodában telefonon (32/512-315) vagy e-mailben (salgotarjan@tourinform.hu). Info: www.salgotarjan-turizmus.hu, http://www.facebook.com/salgotarjantdm.
 

forrás: turizmus.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr414533149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása