Kétszáz kilométeren tekerhetnek a hegyen

2012. február 22. 15:48 - Sándi

 A Mátra idegenforgalmát befolyásoló infrastrukturális gondok kapcsán szervezte meg a Gyöngyös-Mátra TDM az Összefogás a Mátra turizmusáért elnevezésű találkozót. A meghívottak a teendők megbeszélése után akciótervet is kidolgoztak.

 
Kósa László, a TDM elnöke elmondta: kezdeményezték a Mátrába vezető utak helyreállítását, az út menti szalagkorlátok javítását, ám kiderült, rövid távon ebben hathatósan nem tudnak közreműködni, mert ez mind állami feladat lenne.
 
Ám az már biztos, hogy a turistaszezon indulására az Egererdő Zrt. kitakarítja és kitáblázza a turistautakat, helyreállítja az erdei padokat, szemeteseket helyez ki. Már dolgoznak egy 210 kilométeres kerékpárút kijelölésén is.
 
A találkozón ismertették az önkormányzat Sástóval kapcsolatos felújítási terveit, a TDM pedig kezdeményezte a sástói pavilonsorra kötött szerződések felülvizsgálatát. A tervek között szerepel még a Máriácskához vezető út helyreállítása és a mátrafüredi templom díszkivilágításának elkészítése.
 
A konferencián elhangzott: a motorosok szívesen látott vendégek a Mátrában, de kordában tartásukra nagyobb hangsúlyt kell fektetni.
 
forrás: heol.hu
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr584172647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása