A túlélés egyik esélye lehet a turizmus

2011. december 15. 10:19 - Sándi

 Régiónk turizmusból jól teljesített idén, de jövőre új ötletekre is szükség lesz. Észak-Magyarország jobban figyel majd külföldre, a szakemberek pedig a megyei önkormányzatokra.

Kiválóan teljesített az észak-magyarországi régió, az első három hónapban 20 százalékos növekedést mutattak a statisztikák a kereskedlemi szálláshelyek adatai alapján. Bár nyárra csökkent a lendület, még így is jól állunk – jelentette ki szerdán a felsőtárkányi Bambara Hotelben tartott évértékelőn Hidvéginé Molnár Judit.

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője kiemelte: a kilenc turisztikai régió közül szűkebb hazánk volt az első, amelyik túlteljesítette az országos átlagot. A jövőről szólva a szakember elmondta: a fizetőképes keresletre, külföldre kell koncentrálni. Az itthon sikeres akciók, mint a VizesKEDDj, így 2012-ben megjelenhetnek a szlovák, román és lengyel piacon.

Hidvéginé Molnár Judit hangsúlyozta: az idei jó eredmény a TDM-szervezetek, a szolgáltatók és a Magyar Turizmus Zrt. közös munkájának gyümölcse. Az Év szállodása, a Bambara Hotel igazgatója, dr. Szepesi Richárd köszöntője után Inczédy Tamás, a Norda egri kirendeltségének tervező menedzsere tájékoztatta a jelenlévőket a jövő évi pályázati lehetőségekről.

– Az idegenforgalom, a turizmus Heves megye, a régió túlélésének és előremenetelének egyik esélye. Mutassanak nekem valamit ebben a megyében, ami növekedni tudott! – értékelt Horváth László. Megyénk kormánymegbízottja ugyanakkor hiányérzetét is megfogalmazta. – Azt várom, hogy végre egy mondatban el tudjuk mondani, kik vagyunk, miért érdemes hozzánk jönni. Nincs öndefiníciónk, pedig erre fel lehetne fűzni az összes szolgáltatást.

Horváth azt tanácsolta a megjelenteknek: erősítsék a „megyei gondolkodást”. Mint mondta: a megyei önkormányzatok nem intézményfenntartók lesznek, hanem területfejlesztéssel foglalkoznak.

– Azt kérem, hogy vegyék komolyan a megyéket. Azok a fejlesztési tervek ugyanis, amelyeket most dolgoznak ki, 2014-től húsbavágó realitássá válnak – emelte ki a kormánymegbízott.

forrás: heol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr493465377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása