Felújítás után ismét látogatható a lillafüredi Anna-barlang

2011. június 30. 09:42 - torosziget

Ismét látogatható az Anna-barlang Lillafüreden, a mésztufa-képződmények 2011. június 25-től újból megtekinthetők, miután befejeződött a fél évig tartó, világítástechnikai beruházás.

A barlang hat hónapig tartó, 57 millió forintba került világítástechnikai beruházásának célja a természetes állapot megőrzése volt. A földalatti járatban 114 ledes fényforrást szereltek fel a régi világítótestek helyére. A ledek nem károsítják a természeti képződményeket, és jobban meg is világítják őket a látogatóknak. A beruházás további célja a kialakult barlangi lámpaflóra eltávolítása, illetve az újabb algás-mohás képződmények létrejöttének megakadályozása volt. A korábbi, hagyományos izzók kedveztek a lámpaflóra kialakulásának.

A következő hónapokban folytatódik a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság barlangi rehabilitációs programja - mondta a helyszínen Dudás György, a park igazgató-helyettese az MTI-nek, hangsúlyozva: a felújításra uniós forrásból 110 millió forintot nyertek.

Forrás:
Turizmus Panoráma Bulletin 2011.06.29. Foto: bnpi.hu

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság honlapja
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr663026563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása