Észak-Magyarország az MTV-n

2011. március 22. 10:19 - Sándi

A Magyar Turizmus Zrt. támogatása által az MTV1-en megjelenő Magyarország c. turisztikai magazinműsor minden héten egy adott régió települését mutatja be, amely ezúttal az első észak-magyarországi állomásához érkezik. A magazinműsor forgatóstábja 2011. március 23 és 24 között Eger és környékére látogat, azzal a céllal, hogy bemutassák a térség ismert és kevésbé ismert szépségeit Szekeres Nóra műsorvezető kalauzolásával.

Március 23-án szerdán kezdődnek meg a forgatási munkálatok, Eger egyik legismertebb nevezetességénél az egri várnál, ahol Dancsok Ágnes Eger város megbízott TDM menedzsere, valamint Csillag Tamás az Egri Vitézlő Oskola elnöke ismerteti a város és a vár értékeit, nevezetességeit.

Eger másik jelképe a méltán híres Török Fürdő. A nemrégiben felújjított létesítményt Kovács Anikó marketingigazgató mutatja be. A következő állomás a Valide szultán fürdője, majd a világ legészakibb török műemléke az Egri Minaret, ahol Berecz Mátyás az Egri Vár történésze beszél a város török kori emlékeiről.

Eger és környéke nem csak a műemlékeiről híres, hanem a kiváló helyi termékeiről is. Különös hangsúlyt fektetve a híres Noszvaji szilvalekvárra, melynek főzési technikáját Kónya Lajos Ide néni, helyi lakos ismerteti. Ezen felül bemutatja nekünk azt is, hogyan készül az igazán finom lekváros bukta.

Március 24-én, csütörtökön a bükkaljai kőkultúrát és a kaptárköveket látogatja meg a stáb Szomolyán. A kevésbé ismert rejtett értéket, Havasi Norbert a Kaptárkő Egyesület vezetője mutatja be a stábnak.

A következő állomás Szilvásvárad, ahol az aktív turizmus kerül a középpontba. Az Eger környéki kerékpárturizmust Tarnai Csaba a Szilvásvárad Top Maraton főszervezeője mutatja be.

A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága az Eger helyi TDM szervezettel közösen segítették az MTV munkáját, hogy minél valóságosabb képet tudjanak mutatni a térség szépségeiről azoknak, aki szeretnék megismerni a régió ismert és kevésbé ismert értékeit.

A 25 perces műsor a tervek szerint április 2-án lesz látható az MTV1 műsorán. Ez csupán az első állomása lesz a műsorsorozat régiós megjelenésének. Még az idei év folyamán a régió többi térségébe is ellátogat a stáb, hogy megmutathassa a közönségnek Észak- Magyarország értékeit.

Szólj hozzá!
Címkék: eger fürdő szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr612761527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása