Észak-Magyarország az Utazás kiállításon, 2011

2011. március 04. 13:35 - torosziget

 

Az Észak- magyarországi régió kiállítói együtt kb 300 m2-en mutatkoztak be. A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi régiós standja 42 m2-es volt, melyen társkiállítóink voltak Gyógyvizek Völgye Egerszalók-Demjén-Egerszólát TDM Egyesület, Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel, illetve Eger és térsége TDM Egyesület (Heves Megyei Önkormányzat, Falusi Turizmus Egyesület). A standon minden nap helyi ízek kóstoltatása zajlott. Borok közül megízlelhették többek között a világhírű Tokaji Aszút, Egri Bikavért, Furmintot és Hárslevelűt.  Kipróbálhatták a mátrai és zempléni zamatos mézeket, házi készítésű szörpöket illetve a noszvaji szilvalekvárt és a szarvaskői csipkelekvárt. 

A szakmai napon regionális turisztikai sajtótájékoztatóra került sor az Expo Hotelben. A sajtótájékoztatón részt vett Dudás Krisztina a Magyar Turizmus Zrt. marketing igazgatója, Szabó Róbert, a Heves Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Becsó Zsolt, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Riz Gábor, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke, Habis László, Eger MJV polgármestere, Székyné Dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján MJV polgármester asszonya és Kákóczky András Miskolc MJV Kulturális osztályvezetője.

A régió több álmának valóra váltására nyílik lehetőség a 2011-2013 közötti időszakban – jelentette ki a sajtótájékoztatón Becsó Zsolt, a Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.Több mint 35 milliárd forint forrás áll rendelkezésre, a turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek fejlesztésére és a kisléptékű turisztikai szolgáltatások fejlesztésére már lehet is pályázni, nyáron pedig megjelennek a nagyobb attrakciófejlesztésekre irányuló pályázatok is. A kiemelt célokra 20 milliárd forintot meghaladó fejlesztések megvalósulását várják, a szálláshelyeknél pedig mind korszerűsítő fejlesztésekre, mind újak létesítésére lesz lehetőség.
Dudás Krisztina, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója hangsúlyozta, Észak-Magyarországnak jelentős szerepe van a magyarországi turizmusban, az egyik legkedveltebb belföldi úti cél. Kiemelte, hogy a Magyar Turizmus Zrt. Új vizeken kampányának fontos pillére a regionális kommunikáció, s céljuk a belföldi turizmus rangjának emelése - ennek érdekében áprilistól napi szinten lesznek programajánlók. 
Hidvéginé Molnár Judit, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága (RMI) vezetőjének felvezetésében a sajtótájékoztatón ezután sorra bemutatkozott az érintett 3 megye és székhelyeik.
Az RMI tájékoztatója szerint a kiállításra jelent meg a FUNZINE magazin régiós különszáma és a 2011. évi régiós Eseménynaptár. Az észak-magyarországi 2011. évi akciósorozat az egészség jegyében zajlik. Az évindító wellness ajánlatokat június 6-13. között lakomák követik, majd június 20. – július 3. között a régió számos kalandparkjában, bobpályáján jelentős kedvezmények várják a családokat. A nyár a rendezvények színes skálájával a „kultúrfitneszt” képviseli. A VizesKEDDj akció idén szeptembertől novemberig fog tartani: szeptemberben keddenként fél áron lesz látogatható az Egri Termálfürdő és Török Fürdő, az egerszalóki Saliris Thermal Fürdő és a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő.

Egészség csak természetesen!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr482709853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása