TDM-ek a turizmusért

2011. február 09. 16:51 - Sándi

Évindító szakmai megbeszélést kezdeményezett a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága. A tanácskozásra a NORDA és a TDM szervezetek képviselőit hívták meg, hogy összegezzék az eddigi tapasztalatokat, tájékozódjanak az új pályázati kiírásokról.

Észak-Magyarországon tavaly 9 helyi és két térségi Turisztikai Desztinációs Menedzsment nyert pályázati támogatást. Így a megalakult szervezetek olyan turisztikai stratégiát dolgozhattak ki, amely a régió idegenforgalmát erősíti. A szakmai megbeszélést azért kezdeményezte a Magyar Turizmus Zrt. regionális igazgatósága, mert úgy vélik: együtt kell megbeszélni a régiós koncepciót, össze kell hangolni a forrásokat és a tevékenységeket. Az Észak-magyarországi régió valamennyi TDM szervezet képviselője, a fejlesztési ügynökség és a Regionális Fejlesztési Tanács szakemberei is részt vettek a tanácskozáson. Idén március 1-jétől pályázhatók az Új Széchenyi Terv keretében a TDM szervezeti rendszer továbbépítését segítő források, Több mint 5 milliárd forintos keretösszeggel. A cél olyan turisztikai szolgáltatások támogatása, melyek szezonon kívül is igénybe vehetők, növelik a turisták átlagos tartózkodási idejét, és hozzájárulnak a helyi lakosság életminőségének javításához is. Egy helyi TDM szervezet 50 millióra pályázhat, amennyiben a desztináció gyógyhelynek van minősítve akár 100 millió forintos támogatás is elnyerhető.

Forrás: tveger.hu 2011. február 09., Antal Anett 

 

Szólj hozzá!
Címkék: szakmai tdm

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr182649518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása