Kiemelt helyet kap a Tisza-tó térsége az Új Széchenyi Tervben

2011. február 08. 09:29 - Sándi

Kétéves konkrét fejlesztési program kezdődik az idei esztendőben, csaknem 16 milliárd forintos összköltséggel.
Elfogadta a Tisza-tavi Kiemelt Üdülőkörzet Területfejlesztési Programját legutóbbi ülésén a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács (TFT). A program harmonizál azokkal a korábban készült országos és térségi tervekkel, amelyek a Tisza-tó térségét részben vagy egészben érintik. Ugyanakkor elvárás volt, hogy a Tisza-tavi Kiemelt Üdülőkörzet Területfejlesztési Programja igazodjon az Új Széchenyi Tervhez.

Utóbbi bemutatásakor Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kiemelte, hogy az Új Széchenyi Tervnek az egyéni kezdeményezések támogatásán túl gondolnia kell közös nemzeti céljaink megvalósítására is. Felsorolta az országos útépítési programokat, a mellékúthálózat- és a kerékpárút-fejlesztést, több új híd építését és beszámolt arról, hogy az alprogramok között helyet kaptak a Tisza-tavi fejlesztések is.
– Korábban olyan települések is szerepeltek a tervekben, amelyek nem tartoztak egyértelműen a Tisza-tó régió akcióterületéhez – jelezte Szabó Róbert, a Tisza-tó TFT elnöke. – Ez most megváltozott, mert a kiemelt üdülőkörzet 37 településre terjed ki. A program a 2011-től 2013-ig terjedő időszakra konkrét intézkedéseket fogalmazott meg 15,8 milliárd forint tervezett összköltséggel.
A fejlesztési elképzelés célja, hogy az ökológiai egyensúly megtartásával természetközeli turizmus központként ismert, kiemelt üdülőkörzetként működő térség legyen a Tisza-tavi régió. Ez olyan átfogó célokkal párosul, mint a minőségi ökoturisztikai desztináció, a környezeti sajátosságon alapuló gazdaság fellendítése, az emberi erőforrás fejlesztés.

Következő lépésként a TFT február 17-18-án konferenciát szervez a fejlesztés lehetőségeiről Tiszafüreden.

forrás: heol.hu

Szólj hozzá!
Címkék: szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr782646195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása