2011. március 1-től pályázhatók a TDM kiírások

2011. január 31. 10:00 - torosziget

Az Egri vár Dobó-bástyáján leadott díszlövéssel szimbolikusan is kezdetét vette az elsők között alakult térségi TDM szervezet uniós támogatással indított projektje. A január 28-i rendezvényen az Eger Térsége TDM Egyesületet alkotó alapító szervezetek - Eger, Mezőkövesd, Gyógyvizek Völgye Idegenforgalmi Egyesület Egerszalók - is röviden bemutatkoztak, a projektnyitón az alapítókon kívül megjelentek a térség idegenforgalmi szolgáltatói, idegenforgalmi szakemberek.

Elfogadta a meghívást az eseményre Horváth Endre gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár is, aki köszöntőjében felhívta a figyelmet arra, hogy március 1-jétől pályázhatók az Új Széchenyi Terv keretében a TDM szervezeti rendszer továbbépítését segítő pályázatok, 5,2 milliárd forintos keretösszeggel.

Elmondása szerint az élénk érdeklődést az is jelzi, hogy a korábban regisztrált szervezetek mellett több új is jelentkezett a rendszerbe, örvendetes módon az ország olyan régióiból is, ahol a korábban nem létezett TDM szervezet, egyik példaként az alakuló budapestit említve. Mint ismeretes az előzetes regisztráció előfeltétele a TDM pályázatokon való indulásnak.

A helyettes államtitkár megköszönte a pályázati kiírásokhoz érkezett sok hasznos szakmai észrevételt, s a projektnyitó résztvevőit egyúttal arra buzdította, hasonló aktivitással vegyenek részt a tavasszal az országgyűlés elé kerülő Turizmus törvény társadalmi vitájában is, annak érdekében, hogy a kiépülő TDM rendszert szabályozói oldalról is hosszú távra megtámogathassák.

Forrás:
Turizmus Panoráma Bulletin 2011.01.30.   

Szólj hozzá!
Címkék: szakmai tdm

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr662627254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása