Letölthetők az Új Széchenyi Terv pályázatai

2011. január 17. 10:33 - torosziget

2011. január 14-én Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter kihirdették az Új Széchenyi Terv pályázatait. Az idén a szabadon felhasználható 2000 milliárd forint uniós forrás 55-60 százalékát a gazdaságba juttatják az ÚSZT-ben szereplő hét prioritás mentén, melyek egyike a Gyógyító Magyarország – Egészségipari Program. Utóbbi keretében turisztikai szolgáltatások fejlesztésére (Nyugat-Dunántúlnak külön kiírás született, a többi régióra ugyanaz a kiírás érvényes), helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek létrehozására és fejlesztésére (mind a 7 régióban), továbbá rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére (6 régióban) nyílik lehetőség. A pályázati kiírások már megtalálhatók az ujszechenyiterv.gov.hu/palyazatok oldalon.

Mint a pénteki eseményen elhangzott, az ÚSZT 2011-2014 között 7000 milliárd forint forrással évi 5 százalékponttal emeli majd meg a beruházás rátát. Ezzel a magyar beruházási ráta 2014-re mintegy 25 százalékos szintre nő majd, a magyar GDP pedig a 4-6 százalékos sávba emelkedik. Matolcsy György kiemelte: így 2014-ig mintegy 300 ezer új munkahely jöhet létre. A kormány 2010-2020 között 1 millió új munkahelyet akar létrehozni.

Megújul a fejlesztéspolitika, amely mögött nemcsak uniós, hanem hazai és nemzetközi fejlesztési források is lesznek - hangsúlyozta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter. Gyorsabb és egyszerűbb lesz a forráskihelyezés. A szabadon felhasználható uniós fejlesztési forrás 2013-ig 2000 milliárd forint, és megújul a pályázati rendszer. A miniszter bejelentette: az ÚSZT keretében 93 új konstrukciót hirdetnek meg 1100 milliárd forint tőkekihelyezéssel.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin 2011.01.14.

Szólj hozzá!
Címkék: szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr652589730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása