Fejlesztésekkel várja a turistákat Egerszalók

2011. január 04. 09:05 - Sándi

Tovább fejlesztik a gyógyvizű fürdőt és falukártya bevezetésén is gondolkodnak Egerszalókon.

Egerszalók önkormányzata továbbra is kiemelt szerep szán a turisztikának – tájékoztatott Tőgyi Gábor polgármester. Elmondta továbbá, hogy a tavaly megnyílt, impozáns Saliris szálloda beváltotta a hozzáfűzött reményeket. A hotelnek köszönhetően jelentősen megemelkedett a vendégéjszakák száma. Ennek révén nem kevés bevételre tesz szert az önkormányzat. A summát a fejlesztések érdekében benyújtott pályázatoknál önerőként hasznosítják. A lakosság közvetlenül is profitál a turizmusból, ugyanis az önkormányzat nem emelte a helyi adókat, s ami ugyancsak fontos: a helyhatóság stabilan működik.

A magánszálláshelyek érdekében mindenképpen szeretnék korszerűsíteni, bővíteni a strandfürdőt. Itt lényegesen olcsóbb lenne a belépő, így a vékonyabb pénztárcájú emberek is hozzájuthatnak a gyógyvízhez. Szeretnék bevezetni az „Egerszalók falukártyát”, ami kedvezéményeket nyújtana a fürdőzéshez, ingyenesen látogathatnák tulajdonosai a barlanglakás-skanzent, s használhatnák a Faluházban az internetet. 2011-ben pályáznak a kerékpárút megépítéséhez, ami összekötné a falut a fürdővel, majd Egerrel. Persze vendégcsalogató rendezvények is lesznek húsvéttól karácsonyig.

forrás: heol.hu

Szólj hozzá!
Címkék: egerszalók

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr702559183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása