Sikerek a XII. Országos Rozé Borverseny

2010. december 08. 13:04 - Sándi

Észak-magyarországi borászok sikerével zárult Kunszentmiklóson a Miklós-napi XII. Országos Rozé Borverseny.

Kunszeri Miklóstól, a szervezőbizottság elnökétől megtudtuk, a versenyre mintegy száz pincészet több mint 180, 2010-es mintával nevezett.
– A verseny első kiírásakor, 1999-ben még meg kellett hívni a borászokat, mostanra azonban mind népszerűbbek a rozék, ami a gasztronómiai szokások megváltozásával, illetve ezen borfajták jó árfekvésével is magyarázható – tette hozzá.
Ami pedig az egri és a mátrai termelőket illeti: az előbbiek közül a Varsányi Pincészet egy arany- és három ezüstérmet nyert, Thummerer Vilmos egy aranyat, az Egri Korona Borház egy-egy ezüstöt és bronzot, míg az Ostoros-Novaj Bor egy bronzot vihetett haza. A mátraiaknál a Bárdos és Fia Pincészet egy-egy aranyat és ezüstöt, a Csernyik Pince egy aranyat, a Hadobás Pince egy aranyat és egy bronzot, a Károly Róbert Pincészet egy-egy aranyat és ezüstöt, a Kovács és Fia Pincészet egy ezüstöt, a Nagyrédei Szőlők mindhárom éremből egyet-egyet, a Solybor pedig egy ezüstöt nyert. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés nagydíját a Varsányi Pincészet Egri Kékfrankos 2010-es bora nyerte.

forrás: heol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr442501798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása