Megnyílt a Bestillo Pálinkaház látogató központja

2010. november 10. 10:39 - Ákos23

Mintegy 400 négyzetméter alapterületen megnyílt Boldogkőváralján a Bestillo Pálinkaház látogató központja. A létesítmény két szintjén egy látványraktár, egy shop, továbbá egy múzeumi rész, valamint egy 70 személyes, versenyek és konferenciák rendezésére alkalmas rendezvény- és kóstolóterem kapott helyet.
A 2003-ban alakult Boldogkő-Fruit Kft. tulajdonosai kizárólag hazai – gönci kajszibarack - felhasználásával készítik az immár hírneves és sok versenyen győztesévé vált készítményeiket. Az október végén átadott látogatóközpont beruházására mintegy 90 millió forintot költöttek. A kivitelezés költségeinek felét uniós forrásból, valamint az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával finanszírozták.
A Bestillo Pálinkaház 6,5 hektáros saját barackültetvényén az idei kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére is mintegy 30 tonna gönci barackot szüreteltek, s ebből a mennyiségből közel 3000 liter 40 fokos pálinkát állítanak elő. A vállalkozás tavaly mintegy 70 millió forintos árbevételt ért el, s ez hozzávetőleg 20 százalékkal volt több az előző évinél. Idén mintegy 30-40 százalékos árbevétel-növekedést szeretnének realizálni.
A gönci barack 1976-ban lett elismert fajta Magyarországon, a Gönci barackpálinka pedig 2002-ben kapta meg a különleges földrajzi eredetvédett státuszt, amely ezt a pálinkát is a Magyarországon összesen nyolc eredetvédett pálinka közé emeli.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr972437967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása