Hely- és borismereti képzés indult Tokajban

2010. november 10. 10:09 - Ákos23

70 órás hely- és borismereti képzés indult Tokajban a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM szervezet szervezésében. A képzés célja, hogy a vendégvárók a lehető legmagasabb fokon ismerjék a térség kulturális, történelmi és borászati hagyományait, a tokaji borokat, a hozzájuk ajánlható ételeket, s hogy megfelelő rutinnal tudják tájékoztatni a térségbe érkező vendégeket. A képzést azoknak ajánlották a szervezők, akik nap mint nap találkoznak a vendégekkel – azaz recepciósokat, pincéreket, eladókat, szállásadókat is vártak a programra.
A képzésre a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskolában kerül sor, ahol a tanfolyam nyitó napján Szabó István igazgató és Nagy Júlia TDM menedzser köszöntötte a résztvevő turisztikai szolgáltatókat. Elhangzott: a tanfolyamra az ÉMOP-2.3.1-2009-0014 számú, „Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Turisztikai Desztinációmenedzsment Szervezet” pályázat révén kerülhet sor, amelynek a keretében tavasszal már egy angol és német nyelvű idegenforgalmi nyelvi képzés is megrendezésre került, s amely pályázat lehetőséget biztosít két turisztikai szakmai workshop megszervezésére is „hagyományos és online marketing eszközök a turizmusban” címmel.
A tanfolyamra a TDM tagtelepülésekről érkeztek a szolgáltatók, nagyrészt Tállya, Tokaj, Erdőbénye, Tarcal, BOdrogkisfalud vendégvárói.
A borismereti képzést a budapesti Borakadémia oktatói tartják és nemzetközi, WSET borismereti vizsgával zárul, a helyismereti modul keretében pedig helyi szakemberek tartanak majd szemináriumokat a résztvevőknek a látnivalókról, a térség történetéről.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr852437907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása