A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség mellett működő Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Emlékbizottság a Magyarországon vendéglátó szakmákat oktató intézmények tanulóinak országos szakmai emlékversenyt hirdetett 2010-re. A döntőnek Miskolc biztosít helyszínt 2010. november 10-11. között.
A döntő résztvevői az első napon a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola tanműhelyében versenyeznek, ahol a szakmai feladatok többségét kell megoldaniuk, míg a második napon az igényes vendéglátó szakmai rendezvények iránt érdeklődőknek mutatkoznak be (ennek helyszíne az ITC székház, ahová szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak 08.00-15.00 óra között).
A csapatok a három vendéglátó alapszakma képviselőiből állnak, a szakácsok egy általuk előre ismert alapanyaglistából kell, hogy lefőzzenek egy négyfogásos ételsort, aminek tányérdesszertjét a csapat cukrász tagja készíti el. A verseny része még az említett szakmák képviselői által elkészített, a nagyközönség és a zsűri részére is bemutatott hidegkonyhai termékekből összeállított, nyolc személyes díszmunka, valamint egy dísztorta elkészítése is. A döntőhöz kapcsolódva tombolasorsolást is rendez a versenyt szervező bizottság, aminek fődíja egy két éjszakás wellness hétvége Hévízen a Kis Helikon szállodában két fő részére. A tombolát – aminek ára darabonként 1.000.- Ft – elővételben a rendezvény szervezőjénél, valamint a verseny helyszíneken lehet megvásárolni, sorsolására a verseny eredményhirdetését követően kerül sor november 11-én 15.00 órakor Miskolcon az ITC székházban.