Segítsünk a Bánkúti Síklubnak!

2010. október 29. 10:45 - Ákos23

Vandál tolvajok jártak a bánkúti síparadicsom felvonóinál: az összkár 2,5 millió.
Veszélybe került a bánkúti síszezon, miután szorgalmas tolvajok elloptak több kilométernyi, a sífelvonók biztosításában foltos szerepet játszó kábelt, amit pedig otthagytak, azt megrongáltak. Dr. Varga József, a Bánkúti Síklub elnöke elmondta: először május környékén vették észre, hogy valaki ellopta a légvezetékeket, majd azt, hogy az alumínium függesztékek egy részét is lefűrészelték. „Eddig soha sem kellett leszerelni, mert nem nyúltak hozzá, a megmaradt függesztékeket most kénytelenek voltunk leszedni és elzárni”, mesélte dr. Varga József. A feljelentéseket a síklub minden esetben megtette, a tettes azonban ismeretlen maradt az eljárás végén, ezért a rendőrség lezárta a nyomozást.
A vezetékek kiásása mellett a tolvajok a kapcsolóknak is nekiugrottak, de ahelyett, hogy szakszerűen leszerelték volna őket, szétverték, s bár ott hagyták a helyszínen, olyan mértékben megrongálták, hogy képtelenség visszaépíteni őket. A jegyzőkönyvi adatok szerint a mostani lopással okozott kár félmillió forint, a rongálással viszont körülbelül egymilliónyi kárt idéztek elő a kábeldézsmálók, akik amit tudtak, elvittek, amit nem, azt összetörtek. A májusi „beavatkozás” is legalább egymillió forintjába került a klubnak, ennél olcsóbban a legnagyobb jóindulat mellett sem tudták beszerezni a szükséges sodronyokat. Biztosításuk természetesen nem volt – „nincs az a biztosító, amelyik szerződést kötne velünk.
A majd két kilométernyi kábel és a kapcsolók, s más berendezések pótlására a síklubnak nincs pénze. „Annyira rövid itt a síszezon, hogy a bevételekből soha nem fog összejönni ennyi”, válaszolta Varga József, amikor arról kérdeztük, mi lesz ez után, mihez kezd a klub? Éppen ezért arra kérte lapunkat az elnök, hogy tegyünk közzé egy felhívást, hátha reagálnak rá a sportkedvelő olvasóink. Eszerint: a síklub arra kér mindenkit, hogy aki tud, segítsem anyagokkal, kábelekkel, kapcsolókkal, esetleg szakmunkával – hogy mire van szükség, még pontosan nem tudni, a pontos leltár még most készül.

2010.10.26.

A felhívás megjelenése után több vállalkozó is jelezte támogatási szándékát a Síklub vezetőjének:

– Én nem sielek, de gyakran járunk szánkózni a gyerekeimmel Bánkútra. De nem is ezért, hanem mert szeret segíteni a bajba jutottakon – indokolja a döntését Bíró Tamás, a Bíró-Ép Vill Kft. részéről. Mint mondja, ő is hozzá tud járulni kábelekkel, és a beszállítóival is tárgyal majd, hátha talál további partnereket.
Kovács Zoltán, a sportközpont vezetője elmondta, köszönik a segítséget, Bíró Tamásnak is, és a többi válllakozónak, aki megkereste őket.
– Felmértük az anyagszükségletünket, most készítjük épp a listát, hogy mire van szükségünk – jegyezte meg. – Főleg elektromos alkatrészek, huzalok. Aztán majd megpróbáljuk összehangolni, hogy ki miben tud segíteni.
Kovács Zoltán hangsúlyozta, már nem is az a cél, hogy mindent pótoljanak, hanem hogy működőképes legyen a sítelep.

2010.10.29.

Forrás: www.boon.hu

Szólj hozzá!
Címkék: természet bükk baz

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr932400775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása