Vizsgálják az egerszalóki fürdő ügyét

2010. október 26. 14:48 - Ákos23

Az egerszalóki fürdő ügyét is górcső alá veszi az a parlamenti albizottság, amelynek feladata az elmúlt nyolc esztendő kormányzat visszaéléseinek vizsgálata a sport és a turizmus területén.
Tisztázni kell a Magyar Fejlesztési Bank szerepvállalását az egerszalóki fürdő és szállodafejlesztés sok ponton zavaros ügyében - egyebek mellett erről döntött első ülésén az a parlamenti albizottság, amelynek feladata az elmúlt nyolc esztendő kormányzat visszaéléseinek vizsgálata a sport és a turizmus területén. A testület elnöke, Horváth László országgyűlési képviselő szerint világosan kell látni, hogy mi indokolta az MFB Zrt. többmilliárd forintos befektetését, az offshore cégek által tulajdonolt Szalók Holdingban történő tulajdonszerzését.
Horváth kérdésként vetette fel, hogy a holdingban ma már kizárólagos tulajdonos MFB jól és felelős gazdaként bánt-e az adófizetők pénzével, ezért a bankot és az illetékes tárcák képviselőit is megkeresik, várhatóan személyes meghallgatások is zajlanak majd.
A bizottság a most elfogadott munkatervének megfelelően december 6-án tartja következő ülését.

Forrás: www.heol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr162400463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása