Pisztrángban az egri Senátor-ház nyert

2010. október 14. 11:19 - Ákos23

A harmadik alkalommal megrendezett Halra Magyar, Halra Bor! versenysorozatban három megye éttermei közül az egri Senátor Ház kapta a legjobb pisztrángétel elkészítésének díját. A sajtózsűri különdíját a tiszafüredi Molnár Étterem vezetője vette át.
Tehát ez a két étterem jutott tovább a következő, 2011 januárjában megrendezendő következő regionális fordulóba, ahol más éttermekkel és más halétel elkészítésében mérik majd össze tudásukat.
A zsűri tagjai végigjárták a versenyző éttermeket, kóstolgattak, teszteltek, pontoztak, majd az egri Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában eredményt hirdettek. Itt egyébként a fiatal szakács és séfnövendékek kiváló halételekkel látták vendégül az újságírókat, a versenyben részt vevő éttermek képviselőit, a zsűri tagjait. Sikerüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a felszolgált halételek maradéktalanul elfogytak.
A pisztrángok a lillafüredi pisztrángtelep jóvoltából kerülhettek az asztalra, míg a bort Dr. Lőrincz György St. Andrea pincészete biztosította. Az értékelés egyik szempontja volt, hogy ki mennyire illő bort kínált az ételekhez.
A rendezvénysorozat szervezőinek célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a kiváló magyar hal és a jó minőségű magyar bor jótékony élettani hatásaira. Továbbá, hogy a méltán híres magyar halaink újra ott legyenek az éttermek étlapján.

Forrás: www.egriszin.hu | www.halramagyar.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr252370864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása