A harmadik alkalommal megrendezett Halra Magyar, Halra Bor! versenysorozatban három megye éttermei közül az egri Senátor Ház kapta a legjobb pisztrángétel elkészítésének díját. A sajtózsűri különdíját a tiszafüredi Molnár Étterem vezetője vette át.
Tehát ez a két étterem jutott tovább a következő, 2011 januárjában megrendezendő következő regionális fordulóba, ahol más éttermekkel és más halétel elkészítésében mérik majd össze tudásukat.
A zsűri tagjai végigjárták a versenyző éttermeket, kóstolgattak, teszteltek, pontoztak, majd az egri Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában eredményt hirdettek. Itt egyébként a fiatal szakács és séfnövendékek kiváló halételekkel látták vendégül az újságírókat, a versenyben részt vevő éttermek képviselőit, a zsűri tagjait. Sikerüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a felszolgált halételek maradéktalanul elfogytak.
A pisztrángok a lillafüredi pisztrángtelep jóvoltából kerülhettek az asztalra, míg a bort Dr. Lőrincz György St. Andrea pincészete biztosította. Az értékelés egyik szempontja volt, hogy ki mennyire illő bort kínált az ételekhez.
A rendezvénysorozat szervezőinek célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a kiváló magyar hal és a jó minőségű magyar bor jótékony élettani hatásaira. Továbbá, hogy a méltán híres magyar halaink újra ott legyenek az éttermek étlapján.
Forrás: www.egriszin.hu | www.halramagyar.hu