Németországban az Operafesztiválról

2010. október 13. 10:28 - Ákos23

Két oldalon méltatja októberi számában a Bartók+... Miskolci Nemzetközi Operafesztivál idei programját egy német kritikai folyóirat. A Das Opernglas cikke kiemeli, hogy a miskolci fesztiválon egyedülálló alkotásokat mutatnak be, a rendezvénysorozat minden évben széles zene- és operairodalmi palettát tár a közönség elé.
A szerző megemlíti, milyen nehéz körülmények között rendezték meg az idei fesztivált, az árvíz sújtotta régióban. A szponzorok is csupán a felét adták az előző évi támogatásnak, a gazdasági válságra hivatkozva. Ennek ellenére a hatvanöt tervezett programból csupán öt maradt el, a művészek, valamint a vendégek önkéntes adakozása a kultúra fantasztikus erejét igazolta.
A tizedik sorozat nem egy szerzőt vagy egy stílust, hanem Európát állította Bartók neve mellé - köszöntve a következő évben esedékes magyar EU-elnökséget. A cikk jónak, és magyar vonatkozásban egyedinek tartja, hogy a programszerkesztésben fellelhető az európai kooperációt.
A Das Opernglas szerzője több előadást külön is elemez - egyebek mellett, az Erkel évforduló okán a Kolozsvári Állami Magyar Opera Sarolta-előadását, és a Debrecenből "importált" Bánk bánt.

Forrás: www.minap.hu | www.opernglas.de

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr502367513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása