Nemzetközi díjat nyert a Károly Róbert Főiskola bora

2010. október 06. 09:57 - Ákos23

A Károly Róbert Főiskola bora nemzetközi díjat nyert, melynek köszönhetően nem csak az intézmény, de az általa alkotott nedű is újabb sikert könyvelhet el, az immár hetedik alkalommal megrendezett szlovéniai Nemzetközi Egyetemi Borversenyen.
A szlovéniai Mariborban hetedszer rendezték meg a Nemzetközi Egyetemi Borversenyt. A rangos megmérettetésre tizenkét európai ország mintegy húsz, szőlészeti és borászati oktatással foglalkozó felsőoktatási intézménye küldte el legjobb borait.
A nemzetközi bírákból álló zsűri az O.I.V. (Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Hivatal) által előírt 100 pontos érzékszervi bírálatot követően az egyes tételeket a szokásos arany-, ezüst- bronzérmekkel díjazták, valamint az egyes kategóriákban (száraz fehérbor, száraz vörösbor, édes desszertbor) a három legmagasabb pontszámot elért bor különdíjat kapott.
Az idei borversenyen a desszertborok kategóriájában a Károly Róbert Főiskola 2006. évi késői szüretelésű aranyérmes Szürkebarát bora nyerte el a második legjobb bor különdíját.
A Szürkebarát 88,5 ponttal nemcsak a kategóriájának, hanem az egész borverseny második legmagasabb pontszámú bora lett, amely mindössze fél ponttal maradt el az abszolút győztes szlovén Sauvignon blanc tétel eredményétől – hangsúlyozta Dr. Barócsi Zoltán.
A díjat a Maribori Egyetem megalapításának 35. évfordulójára rendezett nagyszabású ünnepség keretein belül vette át a bor készítéséért felelős Dr. Barócsi Zoltán, főiskolai docens, a Károly Róbert Főiskola szakfelelős tanára.

Forrás: www.gsztujsag.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr122350119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása