Oxigén Túra Egerben

2010. szeptember 21. 14:42 - Ákos23

Egerben folytatódik az Oxigén Túra szeptember 25-én. Az öt állomást érintő országos környezetvédelmi kerékpáros program, a biztonságos kerékpározást népszerűsíti összekapcsolva azt a környezet megóvásával.
Az Oxigén Túra, eseménysorozat szombati eseményeit és egri állomását sajtótájékoztatón mutatták be a Sportaktív Szabadidő Egyesület szervezői. A környezetvédelmi kerékpáros vetélkedővel egybekötött program, az Európai Unió elvei alapján, a környezetbarát kerékpáros közlekedés által, széles körben hívja fel a figyelmet a klímaváltozás káros hatásainak következményeire.
Az EU-s pályázat keretében magrendezett program először járja végig az ország öt nagyvárosát, hogy felhívja a lakosság figyelmét a légszennyezésre, rábírja őket a környezetbarát kerékpár gyakoribb használatára, rámutatva a biztonságos kerékpározás fontosságára.
A szombati túra 9 állomásból áll, az indulási pont három helyszíne az Érsekkert, Felnémet és Felsőtárkány. A pontgyűjtő versenyben az iskolák javára gyűjtenek, a résztvevők, az első három intézmény ajándékcsomagot kap.
A kísérőprogramok között kerékpáros ügyességi vetélkedő, bringás gyorsulási verseny, helytörténeti és környezetvédelmi kvíz és öko-foglalkozások szerepelnek. A 9-től 16 óráig tartó rendezvény központja a sportcsarnok lesz, ahol 15 órától a Semmelweis Egyetem munkatársa, Dr. Babocsay Gergely tart előadást.
Az országos rendezvény célja a közösségépítés mellett többek közt a környezetbarát kerékpáros közlekedés népszerűsítése. Cél, hogy minél többen ismerjék meg, és ezután használják lakóhelyük kerékpárútjait, elősegítve lakókörnyezetük levegőjének tisztaságát; továbbá a szülők és gyermekeik figyelmének felhívása a biztonságos és balesetmentes kerékpáros közlekedésre, az egészségmegőrzés és a környezetvédelem szoros egymásrautaltságára.
Lázár Miklós az Öko Tér projekt munkatársa hangsúlyozta, hogy a projekt elsősorban a fiatal korosztály ismereteit szeretné gyarapítani a környezettudatos gondolkodás terén. A környezet védelme a jövő érdekében az egyéni társadalmi felelősségvállalás része.
A rendezvény programja:
9.00-tól Regisztrációs állomások megnyitása
9.00-14.00 Pontgyűjtés
14.00-tól Regisztrációs állomások zárása
14.00-15.00 Kerékpáros ügyességi vetélkedők gyerekeknek
15.00-16.00 Dr. Babocsay Gergely (Semmelweis Egyetem) előadása
16.00-tól A vetélkedő eredményhirdetése
Egész nap ÖKOTÉR játékos kézműves foglalkozások gyerekeknek, helytörténeti és környezetvédelmi kvíz.
További információ: www.sportaktiv.hu

Forrás: www.egriszin.hu

Szólj hozzá!
Címkék: eger heves

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr622312556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása