Attrakcióra készül az egri vár

2010. szeptember 16. 09:42 - Ákos23

Csaknem 1,8 milliárd forintot költhetnek turisztikai attrakciófejlesztésre az egri várban. A projekt nem csupán építést takar, hanem például audiovizuális elemek, kronoszkóp, hang- és fényjáték kialakítását is.
– Jó lenne, ha átéreznénk, hogy az egri vár „mindannyiunk vára”, szeretném, ha nem csak a külföldi és a hazai turisták, hanem maguk az egriek is minél többet fordulnának meg ott. Ezt szolgálja a tervezett beruházás, amelynek kapcsán szerencsére sikerült együttműködnünk partnereinkkel, az ügyre nem telepedett rá a politika – e szavakkal köszöntötte „Az egri vár és erődrendszer turisztikai attrakcióinak fejlesztése” elnevezésű kiemelt projektről tartott szakmai nap résztvevőit szerdán a Megyeházán Sós Tamás, a projektgazda Heves megyei önkormányzat elnöke.
A rendezvényen Szucsik István projektmenedzser elmondta: október 15-ig folytatódik még a tervezési munka, s optimális esetben 2011 januárjában, de legkésőbb májusban írhatják alá a támogatási szerződést. A kivitelezés jövő nyár végén, ősz elején kezdődhet. Összességében 1,77 milliárd forint költségű a beruházás, amelyhez 1,5 milliárd forint uniós támogatást sikerült elnyerni.
Dr. Veres Gábor, a Heves Megyei Múzeumi Szervezet igazgatója arról beszélt, hogy az attrakciófejlesztés nem csupán építést takar, hanem például audiovizuális elemek, kronoszkóp, hang- és fényjáték kialakítását, városi programok áthelyezését is jelenti.

Forrás: www.heol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr82299832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása