Múzeumpedagógiai fejlesztés Rudabányán a Bányászattörténeti Múzeumban

2010. szeptember 14. 13:28 - Ákos23

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság pályázatot nyújtott be 2010 februárjában „A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bányászattörténeti Múzeum múzeumpedagógiai fejlesztése” címmel. (TIOP-1.2.2-09/1-2010-0024 azonosítószámú), mely pozitív elbírálásban részesült.

Ennek köszönhetően a rudabányai tagintézményünkben múzeumpedagógiai oktatótér és virtuális informatikai pont kerül kialakításra. A pályázaton elnyert összegből 10.075.183 Ft-ból  bútorok, modern számítástechnikai eszközök (számítógép, projektor, érintőképernyő, webkamera stb.), különös tekintettel a fogyatékkal élőkre elsősorban a vakok és gyengén látók számára pedig speciális számítógép és szoftver kerülnek beszerzésre. A fejlesztést az Európai Unió regionális Fejlesztési Alapjának és Magyar Köztársaság költségvetésének társfinanszírozásával a Múzeumok iskolabarát fejlesztése és oktatási-képzési szerepének infrastrukturális erősítése c. program keretében valósul meg. A kivitelezésre 2010. szeptember 13. és 2010. október 25. között kerül sor.
A pályázati támogatásnak köszönhetően bővül a múzeumpedagógiai programok kínálata rendhagyó múzeumi órákkal és tematikus foglalkozásokkal.

Szólj hozzá!
Címkék: miskolc baz szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr62295444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása