Uniós bőségszaru: a nyertes TDM-ek újra pályázhatnak

2010. szeptember 10. 09:36 - Ákos23

A szerdai hajdúszoboszlói TDM-projektindítón Víg Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. TDM-koordinátora az eddigi pályázati tapasztalatokról és a rendszer jövőjéről adott tájékoztatást.

Előadásából kiderült, hogy az egyes régiókban igen eltérő volt a pályázók aktivitása, ennek eredményeként a Dél-Alföldön egyetlen nyertes pályázat sem akadt, Észak-Magyarországon és a Közép-Dunántúlon ezzel szemben 11-11 pályázó számíthat támogatásra. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy az országszerte összesen regisztrált 40 pályázó lefedi - Budapestet leszámítva - hazánk turizmusának 2/3-át.

A várhatóan hamarosan kiírásra kerülő új TDM-pályázattal kapcsolatban arról tájékoztatott, hogy helyi, térségi és remélhetőleg régiós szinten (Észak-Magyarország és Balaton) is meghirdetik majd. Hozzátette, hogy a következő pályázatnál fontos lesz a szintek közötti átjárhatóság, a pályázóktól kevesebb koncepcionális anyagot várnak el, és nagyon hangsúlyt kapnak a bevételt eredményező projektelemek.

Tervezik a kisebb léptékű TDM-ek támogatását is, de kihangsúlyozta, hogy nem mindenhol és mindenáron. Folyik a TDM-minősítőrendszer kidolgozása is. A desztinációmenedzsmenttel foglalkozó szakemberek nem csak a www.desztinaciomenedzsment.hu oldalon, hanem akár a Facebook TDM-menedzser-csoportján keresztül is megoszthatják egymással tapasztalataikat.

                                                      Forrás: www.turizmusonline.hu

Szólj hozzá!
Címkék: szakmai tdm

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr962285334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása