Jótékonysági kerti parti az egri Gárdonyi-ház kertjében

2010. július 29. 10:36 - hanyikur

Jótékonysági gyűjtést szervez Eger Vára Barátainak Köre a Gárdonyi-ház kerítésének felújítására augusztus 3-án az író házának kertjében.

Az Egerbe érkező turisták körében fontos célpontak számít idén is a Gárdonyi-ház meglátogatása. A nagy író háza múzeum, melynek kerítése az idők során tönkrement. Ezért nemcsak a helybeliek, hanem a városba érkező vendégek körében is jóttékonysági gyűjtést szervez az Eger Vára Barátainak Köre a Gárdonyi-ház kerítésének felújítására.

Mint megtudtuk, a munkára azért is nagy szükség van, mert az épület egyébként is rossz állapotú kerítése a májusi nagy esőzés miatt megsérült. A megcsúszott támfal helyreállítására 300 ezer forint kellene. Jól láthatóan nagy repedés keletkezett, emiatt a kerítés támfalának egy részét teljesen le kellene bontani, majd újra felépíteni.

A szakemberek szerint mielőbbi helyreállításra lenne szükség. Ezért az Eger Vára Barátainak Köre augusztus 3-án a Gárdonyi-ház udvarán jótékonysági kerti partit szervez az író születésnapján.

Az egyesület tagjai úgy vélik, hogy az ünnep egyben jó alkalom arra is, hogy aki teheti anyagilag hozzájáruljon a kerítés felújításához. Amint összegyűlik a szükséges 300 ezer forint, azonnal megkezdik a munkát.
 

Szólj hozzá!
Címkék: eger vár heves

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr262184376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása