Fürdõfesztivállal és fejlesztéssel ünnepel a Zsóry-fürdõ

2010. július 13. 09:58 - hanyikur

Több napos programsorozattal ünnepli 70. születésnapját a mezõkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdõ. A július 7-i nyitónapon a város és a fürdõ vezetése megemlékezett a fürdõ alapítójáról, a város egykori fõszolgabírájáról és országgyûlési képviselõjérõl, akinek birtokán végzett próbafúrások nyomán tört fel olaj helyett a szintén kincset érõ gyógyvizû hõforrás. Kevesen tudják, hogy Zsóry Lajos 1940. január 1-tõl palackozott formában hozta forgalomba az ásványvizet, majd 1940 júliusában megnyitotta az elsõ 35x18 méteres fürdõmedencét, amely jelenleg is mint uszoda mûködik. A múltat Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért felelõs államtitkára idézte fel, és szólt a népszerû fürdõ jövõjérõl is. Mint ismeretes, mintegy 500 millió forintos ROP-os támogatásból és a 17 ezer fõs település 600-700 millió forintos önerejébõl jelentõs beruházás kezdõdött, melynek eredményeként megújul, élményelemekkel és wellness lehetõségekkel bõvíti szolgáltatásait a Zsóry Gyógy- és Strandfürdõ. A fejlesztés I. ütemének átadására a tervek szerint még ebben a hónapban sor kerül.

Képünkön Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és Csiger Lajos Mezõkövesd alpolgármestere tiszteleg a fürdõalapító szobránál.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthoneszakmagyarorszagon.blog.hu/api/trackback/id/tr442148416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása